Marketing Management

Waarom visuele sitelinks je AdWords resultaten zullen verbeteren

leadership

Waarom visuele sitelinks je AdWords resultaten zullen verbeteren

Het belang van het gebruik van advertentie extensies heeft veel verschillende reden. Hoofdzakelijk leidt dit tot het vergroten van de visibiliteit, en informatie in de search engine results page. Google werkt voortdurend aan het toevoegen van verschillende ad extensies zodoende de adverteerder de kans te geven extra informatie te tonen en dus relevanter te zijn voor de gebruiker, die een specifieke nood heeft.

[sidebar name=”In-post advertisement “]

Hiervoor heeft Google heeft recent een nieuwe feature gelanceerd waarin de advertentieteksten nog meeslepender zijn voor mensen die zoeken naar jou op hun mobiele toestellen. Volgens het Engelse idiom ‘One picture is worth a thousand words’, wordt de vastberadenheid van het ontstaan van deze functie uitgelegd. Om die reden zijn visuele sitelinks toegevoegd aan de lijst van de vele advertentie extensies. Aan de hand van een swipeable carousel, wordt het als adverteerder mogelijk om verschillende visuals te vertonen. Deze soort extensies kunnen gebruikt worden in plaats van de traditionele sitelinks, die idealiter bij elke advertiser reeds geïmplementeerd zouden moeten zijn. Waar traditionele sitelinks enkel bestaan uit tekst, die een dan user leidt naar een specifieke webpagina, bestaan de visuele sitelinks daarentegen uit afbeeldingen. Deze leiden op zich ook naar een specifieke landingspagina. Op een bepaalde manier werken de traditionele en visuele sitelinks op eenzelfde manier, namelijk met de titel, descriptie lijn en landingspagina. Desalniettemin, is het de bedoeling bij visuele sitelinks om visuele informatie te geven waardoor gebruikers het product beter ervaren. Een voorbeeld hierbij zijn mensen die op zoek gaan naar een healthy lunch. Zij kunnen direct uitmaken via visuele sitelinks tot welk recept zij zich aangetrokken voelen door doorheen de carousel te swipen.

Wat kan, en wat kan niet met visual sitelinks?

Resultaten van de visuele sitelinks hangen sterk af van de kwaliteit van de afbeelding, alsook de relevantie tot de keywords. Om die reden is het belangrijk na te gaan wat er kan en niet kan met de visuele sitelinks. Google geeft aan dat afbeelding wel degelijk de product experiences naar voor moet brengen en emotionele reacties dient op te wekken.

Key content requirements zijn:

  • Je start altijd met minimum 4 images, steeds in een 16:9 ratio. Dit wordt daarenboven supported door een titel en description line die relevant is aan de afbeelding.
  • Het gebruik van enkel een logo of graphic overlays is niet toegestaan. De afbeeldingen moeten generiek blijven zodoende emotionele reacties op te wekken zonder invloed door graphic brand illustrations. Daarentegen is het wel zo dat een bepaalde huisstijl hierin kan doorgetrokken worden op dat je steeds herkenbaar blijft voor de user.
  • Geen tekst overlay. Via de tekst titel en description krijg je reeds de opportuniteit om met een gelimiteerd aantal woorden aan te geven waarover de afbeelding gaat en wat er schuilt achter een klik.
  • Het gebruik van collages is niet toegelaten, slechts één afbeelding per visuele sitelink is toegestaan.
  • Gevoelige categorieën zoals alcohol, pharma, non-family safe content zijn niet toegestaan en niet in lijn met de Google Policies.
  • Zorg ervoor dat de visuals van goede kwaliteit zijn. Dit is niet enkel belangrijk voor het proces van Google, maar doet ook de user experience ten goede.

Conclusie – visual sitelinks, iets voor jouw business?

Wat is nu de reden om deze nieuwe feature zeker uit te proberen? Doe het niet enkel met de reden om jouw advertentie groter en meer zichtbaar te maken. Aangezien het visuele element uitspringt in een hoofdzakelijk uit tekst bestaande pagina, springt dit meer in het oog. Wegens de directe product ervaring, stijgt dan ook vaker de relevantie bij de user. Op die manier groeit ook de click-through rate van de advertenties mee. Daarbij komt het feit dat Google alle actieve advertentie extensies als een bepalende factor meeneemt in de ‘expected click-through rate’, wat op zich een positief effect heeft op de quality score en dus ook wat je betaalt per klik. Een daling in mobiele gemiddelde CPC’s kunnen met andere woorden verwacht worden bij het implementeren van deze ad extensies.

[alert type=”info” title=”Wilt u weten welke marketing  opleiding bij u past? “] Klik hier en u weet het direct  Om alles hierboven op te sommen, visuele sitelinks maken het mogelijk om belangrijke elementen van de adverteerder in de kijker te zetten, door het gebruik van afbeeldingen die de aandacht trekken op mobiele toestellen. Alle afbeeldingen op een rij vormen een carousel waar de voornaamste acties scrollen en klikken zijn. Hier bovenop, komt de titel, korte description en een dedicated landingspagina om mensen nog meer te informeren en ergens heen te brengen na hun klik.

Bij het implementeren van de visuele sitelinks is het steeds belangrijk om de beperkingen en best practices te consulteren zodoende een goede user experience te creëren. Op die manier wordt de click-through rate geoptimaliseerd en zet dit mensen aan om de gewenste actie op jouw website te vervolledigen. Als laatste, moet hierbij vermeld worden dat momenteel enkel sitelinks in de Engelse taal ondersteund worden.

Auteur:  Elisabeth Marécaux

Bron: Semetis

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten