Financieel Management

Bedrijf verkopen – bereid u voor

Voor een aantal eigenaren van kleine bedrijven die mogelijk bereid zijn om hun bedrijven te verkopen, is de de afgelopen periode, een periode van besparen. Financiering opties zijn aan het verbeteren. Denkt u ik wil mijn bedrijf verkopen dan kan dit een goed jaar zijn.

Dus als u een aan een bedrijf verkopen denkt in 2011, dan zijn hier drie tips om de winst te maximaliseren.

Plan de verkoop van uw bedrijf van te voren

Zoals ieder het doet bij een grote aankoop, zullen kopers van een bedrijf hun onderzoek doen vóór ze een handtekening zetten op de stippellijn. Dat betekent dat het belangrijk voor iemand die zijn bedrijf verkoopt aan kan tonen wat hun bedrijf waard. Zorg ervoor dat uw financiële administratie in orde is. Bewaar een minimum van drie jaar documenten, met inbegrip van belastingaangiften. Deze zijn essentieel voor de verkoop van uw bedrijf. Ook moet u alle bestaande zakelijke problemen op lossen. Deze kunnen bestaan uit korte-termijn lease-overeenkomsten, of de afhankelijkheid van een of enkele belangrijke klanten en eventuele uitstaande juridische kwesties.

Vergeet niet de fysieke elementen bij het verkopen van uw bedrijf. Verzorg alle verbeteringen aan gebouwen, zoals het schilderen van de winkel, het opruimen van de distributiefaciliteit of het opnieuw inrichten van het interieur. De fysieke verschijning is vaak de eerste indruk die een koper krijgt, dus zorg ervoor dat het een positieve indruk is.

Begrijp de markt

Om nauwkeurig in te stellen uw vraagprijs, moet u weten waar uw bedrijf staat in de markt ten opzichte van andere bedrijven die worden verkocht. Overschatting van uw bedrijfswaarde kan leiden tot een lang en moeizaam verkoopproces, terwijl onderschatten u geld kost. Voor het bepalen van de juiste prijs voor het verkopen van uw bedrijf, moet u erachter komen wat soortgelijke bedrijven hebben gekost.

Neem ook een kijkje op je eigen financials. Als bij uw bedrijf de inkomsten en cash flow zijn afgenomen, dan kunt u dat in overweging nemen. Het doel is om een prijs die het grootste aantal serieuze kopers aan te trekt en u in staat stelt staat om een deal te sluiten met de hoogst mogelijke prijs.

Als u ervoor kiest om agressief uw bedrijf te verkopen, maak dan een goed plan. Samen een met een volledige marketing plan en advertenties in de lokale kranten en passende vakbladen, kunt u uw bedrijf verkopen.

[alert type=”info” title=”Wilt u weten welke finance opleiding bij u past?”] Klik hier en u weet het direct

Wees bereid om financiering aan te bieden

Dat betekent dat u verplicht bent om een minimum van 20 procent van de verkoopprijs te nemen in de vorm van een lening. Dit betekent ook dat je een deelname in het bedrijf hebt nadat u het heeft verkocht. Wanneer u denkt: ik wil mijn bedrijf verkopen, dan kunt het beste snel aan de slag.

Bron: Fusies en Overnames

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten