Financieel Management

Nieuw fenomeen in opkomst: de Family Buy-In !

leadership

DeOndernemer.nl – Family Buy-in is de nieuwe vorm van bedrijfsovername, geïntroduceerd door Marktlink Fusies & Overnames. Onlangs heeft Alex Huijgen samen met zijn dochter Imre Huijgen en schoonzoon Dennis van Iersel het familiebedrijf MEBU B.V in Rijen overgenomen door middel van deze nieuwe variant van bedrijfsovername.

Zoektocht

Marktlink Fusies & Overnames kwam in 2012 in contact met Alex Huijgen, die op dat moment het plan had samengesteld om met de familie een bedrijf over te kopen. “De slogan van het zoekprofiel was al snel duidelijk: ‘familie zoekt familiebedrijf’. Na een intensieve zoektocht, waarin veel bedrijven zijn bezocht en gesprekken zijn gevoerd met ondernemers in veel verschillende branches, kwam de familie in contact met MEBU”, aldus Vincent Pastoor, overnamespecialist bij Marktlink Fusies & Overnames.

Ervaring

Voor beide partijen een nieuwe ervaring. “We begeleiden regelmatig managers bij aankoop van een onderneming. De aankoop voor een MBI-familie is voor ons echter nieuw”, meldt Vincent Pastoor.

Terrastafel

De familie Huijgen heeft met de koop van MEBU B.V. een marktleider op het gebied van sta- en terrastafels overgenomen. De overgang van de coporate wereld ziet de familie eerder als een uitdaging dan als een probleem. “We hebben als familie heel bewust gekozen voor het ondernemerschap. Door onze uiteenlopende ervaring en achtergrond zijn we als team in staat om de verschillende kanten van het ondernemerschap in te vullen”, laat Alex Huijgen weten.

[alert type=”info” title=”Leestip: Utrecht Business School helpt ondernemers bij het kopen of verkopen van bedrijven met een compacte cursus”] Lees het artikel.

Auteur: Vincent PastoorVincent Pastoor studied International Economics at the University of Groningen and took up employment at Marktlink, for the Amsterdam office, in early 2011. His experience over the last four years includes supporting mergers and acquisitions in the pharmaceutical sector with Mediq Apotheken. During the previous two years he was active at Eiffel on a due diligence engagement and at Wingman as consultant on value proposition. During his time at university in Groningen, Vincent also worked as student-assistant in the area of joint venture researches. He completed his studies with a paper on the success factors for mergers and acquisitions. Vincent has over 10 years of experience as researcher, specialist in value determination, due diligence consultant, strategic buyer and as an intermediary in the field of mergers and acquisitions. Vincent has been involved with dozens of buy and sell projects in his various roles.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten