Marketing Management

Sterke groei in bereidheid om te betalen voor videocontent

leadership

17% van de Nederlanders geeft geld uit aan het streamen van film en tv-programma’s. Het afgelopen jaar heeft duidelijk een omslag plaatsgevonden in de bereidheid om voor streaming-diensten te betalen. Gaf in 2014 slechts 2% van de Nederlanders geld uit uit aan het streamen van film en tv-programma’s, inmiddels is dat 17%, zo blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer die deze week is gepresenteerd..

Het onderzoek laat zien dat het streamen van videocontent steeds meer terrein op het downloaden. Inmiddels streamt 56% van de Nederlanders tv- en filmcontent. Dit was in 2014 nog 44%,

Ruim vier op de tien Nederlanders streamt minstens eens per week, 1 op de 5 doet dat zelfs dagelijks. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde met 2%.

Ondanks de opmars van smartphones en tablets, blijft de televisie favoriet voor het bekijken van films en tv-programma’s. Bijna negen op de tien (87%) kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet on demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur, 23 minuten langer dan een jaar geleden.

LEES MEER / CONTENTMARKETINGOPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR /  DOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten