Marketing Management

Hoe bepaal je de beste keywords voor je online content?

leadership

Als (inbound) marketeer weet je dat het selecteren van de juiste keywords van belang is om je online content door potentiële klanten gevonden te laten worden. Vrijwel iedereen die specifieke informatie zoekt en toegang heeft tot het internet, maakt gebruik van Google. Het is dan ook de kunst om je als organisatie te onderscheiden van de concurrentie en hoog in de gevonden zoekresultaten terecht te komen. In dit blog neem ik de drie belangrijkste aandachtspunten voor het bepalen van goede keywords met je door en geef ik je twee handige keyword tools die je daarbij kunnen helpen.

Keywords bedenken: waar moet je op letten?

Relevant

Ad

Bij het bepalen van goede keywords is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat de zoektermen relevant moeten zijn voor de informatie waar de doelgroep naar zoekt. Door je in te leven in de doelgroep kun je bedenken welke termen zij zouden gebruiken om bepaalde producten te vinden. Inspiratie voor relevante keywords kun je ook opdoen door de gegevens van de interne zoekmachine van je website te raadplegen. Zo kom je er direct achter welke zoektermen jouw bezoekers gebruiken.

Uniek

Als je wilt dat jouw organisatie een hoge positie behaalt in de zoekresultaten, is het aan te raden om algemene zoekwoorden zo veel mogelijk te vermijden. Denk daarom goed na over unieke termen, zodat je goed vindbaar bent voor potentiële klanten. Ga hierin echter niet te ver; de keywords moeten relevant blijven voor de informatie waar naar wordt gezocht.

Concurrentie

Kijk goed welke keywords je concurrentie gebruikt. Door andere varianten van woorden te gebruiken, of een goede combinatie van zoektermen te kiezen, kun je je onderscheiden van concurrerende organisaties. Het is lastig om hoog in de zoekresultaten te eindigen als je exact dezelfde keywords gebruikt als alle concurrenten.

Nuttige keyword tools

De keywords die je hebt geselecteerd aan de hand van de drie bovengenoemde aandachtspunten, kun je met behulp van keyword tools testen. Twee nuttige keyword tools zijn Google keyword tool en Wordstream.

Google keyword tool

Deze tool heeft twee belangrijke functies: het weergeven van zoekvolumes voor ingevoerde keywords en het geven van suggesties voor synoniemen of gerelateerde keywords. Het handige aan deze tool is dat je twee of meerdere keywords met elkaar kunt vergelijken, om zo te beslissen welke het beste past in de content strategie van jouw organisatie.

Wordstream

Ad

Wordstream vindt andere keywords dan Google keyword tool en heeft drie nuttige zoekfuncties die jou kunnen helpen bij het selecteren van de juiste keywords:

  1. Keyword Tool: geeft je suggesties voor relevante keywords
  2. Keyword Niche Finder: toont groepen keywords op basis van de ingevoerde term
  3. Negative Keyword Suggestion Tool: identificeert keywords die je beter niet kunt gebruiken

Door een combinatie van deze keyword tools te gebruiken, kom je tot een goede lijst van zoektermen.

Bepaal de beste keywords

In het meest ideale geval heeft een keyword een hoog zoekvolume en weinig concurrentie. Helaas komt dit maar zelden voor. Vandaar dat je voor jezelf moet afwegen welk keyword het beste past bij jouw organisatie en relevant is voor de informatie waar de doelgroep naar zoekt.

Heb jij ervaring met het bepalen van keywords of kun je me andere goede keyword tools aanraden? Ik hoor het graag!

Bron: Suus van de Wijdeven – Heuvel Marketing

Het bericht Hoe bepaal je de beste keywords voor je online content? verscheen eerst op Content Marketing Management.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten