Marketing Management

Waarom Inbound Marketing en Google Adwords een prima koppel vormen!

leadership

Content marketing is gebaseerd op het aantrekken van bezoekers door het creëren van waardevolle content. Ouderwets adverteren werkt immers niet meer, zo roepen veel marketeers (waaronder ikzelf). Ik geloof oprecht dat de klassieke advertentiemarkt zijn tijd heeft gehad, en dat content marketing de toekomst is.

Toch zijn er vormen van adverteren die zeker nog relevant en toekomstbestendig zijn. Google Adwords is misschien wel het beste voorbeeld. Sterker nog: de combinatie van een goede content marketingstrategie en goede Adwords campagnes kan zelfs heel sterk zijn.

Drie redenen waarom Google Adwords en content marketing heel goed samen kunnen:

1. Zelfde uitgangspunt: gericht op zoekvraag van de potentiële klant.

Zowel content marketing als Google Adwords dwingen je om in te spelen op de zoekvraag (/ informatiebehoefte) van je klant. Het hele concept van content marketing is immers gebaseerd op het creëren van waardevolle content. Waardevol wil zeggen: informatie waar je potentiële klant naar op zoek is. Dat betekent dat het essentieel is dat je een goed beeld hebt van welke informatiebehoefte je klant heeft.

Ad

Ook bij Google Adwords geldt dat de meest succesvolle campagnes (met zoekwoorden met de hoogste kwaliteitsscores) de campagnes zijn die het best aansluiten bij de zoekvraag van je klant. Adwords en content marketing hebben dus veel meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou denken.

2. Keywordanalyse nodig voor zowel Google Adwords als voor content marketing

Voor Google Adwords is het duidelijk dat een goede keywordanalyse essentieel is voor een succesvolle campagne. Natuurlijk moet je letten op concurrentie voor bepaalde zoekwoorden, maar uiteindelijk zijn de beste keywords de keywords die JOUW klant gebruikt in zijn zoektocht naar JOUW oplossing.

Als je eenmaal weet met welke keywords je aan de slag wilt (werk ze zeker uit in een keyword piramide!), dan heb je meteen een heel waardevol hulpmiddel voor je content marketingstrategie. Je wilt immers dat je potentiële klant ook op organische (daar valt ook social media onder) wijze bij je terecht komt. Gebruik die keywords die in Adwords goed presteren dus bij genereren van waardevolle content (webteksten, whitepapers, blogs).

3. Adwords kan vliegende start voor waardevolle content verzorgen.

Ad

Voor iedereen die begint met content marketing zijn de eerste stappen het moeilijkst. Als je een prachtig blog hebt geschreven waarin je je kennis en kunde etaleert, of een verhelderende webtekst, dan heb je nog geen bezoekers! Naast het actief promoten van je content via bijvoorbeeld social media is het ook zeker mogelijk om Google Adwords te gebruiken om je content marketinginspanningen een vliegende start te geven!

Hybride tussen adverteren en content marketing

Google Adwords is in zekere zin een mooie hybride tussen adverteren, en volledig vertrouwen op content marketing. De advertenties zijn immers gebaseerd op de zoekvraag van de gebruiker. Google gebruikt de kwaliteitsscore in Adwords om de meest relevante adverteerder voorrang te geven. De kwaliteitsscore is voor een groot deel gebaseerd op de relevantie van de bestemmingspagina. Goede, relevante content is dus essentieel voor een succesvolle Adwords campagne, en een goede Adwords campagne kan de juiste kickstarter zijn voor een succesvolle content marketingstrategie!

Het bericht Waarom Inbound Marketing en Google Adwords een prima koppel vormen! verscheen eerst op Content Marketing Management.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten