Marketing Management

Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken?

leadership

Wat is SEO en waar kun je het voor gebruiken?  

Het begrip seo is een van dé meest gebruikte termen in online marketing. Je hebt het vast wel eens gehoord, maar wat is het nou eigenlijk, en wat kun je ermee doen? Geen zorgen, in dit artikel lees je alles over seo en hoe jij het kunt inzetten voor jouw website. Zo geef ik je een aantal tips om jouw website naar een hoger niveau te tillen met behulp van seo.

SEO, wat is het nou eigenlijk?

SEO staat voor search engine optimization, in het Nederlands ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Zoekmachine optimalisatie houd in dat jij jouw website optimaliseert om zo goed mogelijk gevonden te worden op Google.

Hoe pas je SEO toe?

Nu je weet wat seo is ben je vast benieuwd naar hoe jij seo kunt gebruiken voor jouw website. Er zijn een aantal manieren waarop je seo kunt toepassen. Laten we de twee grootste pakken.

  • Website optimalisatie
  • Linkbuilding

Website optimalisatie

Laten we beginnen met website optimalisatie. Alles wat met website optimalisatie te maken heeft gebeurt op jouw website. Hierbij kun je denken aan het verbeteren van je URL structuur, het toevoegen van een HTML of een XML sitemap of het installeren van een plugin om de seo waarde van jouw website te controleren. Hieronder leg ik een paar van deze tactieken kort uit.

Verbeter de URL structuur op jouw website

Het is cruciaal om een goede URL structuur te hebben en dit geldt voor elke website, dus ook voor jouw website! Het hebben van een goede URL structuur zorgt ervoor dat Google jouw pagina’s beter begrijpt, en die pagina’s zullen beter scoren in de zoekresultaten van Google.

Maar hoe weet je nou of je een goede URL structuur hebt? Een korte, krachtige en relevante en representatieve URL is kenmerkend voor een goede URL structuur.

Heb jij meerdere pagina’s over hetzelfde onderwerp? Laat de URL structuur van die pagina’s dan overeenkomen.

Let er daarnaast op dat je niet te veel streepjes en cijfers in je URL’s verwerkt. Houd het zo kort mogelijk. Hoe korter, hoe krachtiger!

SEO plugins voor jouw website

Het toevoegen van een SEO plugin voor jouw website is een gemakkelijke manier om jouw website te optimaliseren voor seo. De meeste van deze plugins zijn bedoeld voor websites die gebruik maken van WordPress. Maar geen zorgen, voor de meeste WordPress varianten zien er ook alternatieven voor andere website platformen.

Een van de bekendste WordPress plugins is de Yoast SEO plugin. Met behulp van deze plugin kun jij snel checken of de pagina’s op jouw website goed geoptimaliseerd zijn.

Zo kun je zien of je een goede URL, Meta description en tekst op jouw pagina hebt staan. Yoast geeft dit aan door een groen, oranje of rood lampje te tonen. Samen met wat feedback kan dit je enorm helpen om te kijken of jouw pagina’s nog verbeterd kunnen worden.

[alert type=”info” title=”Wilt u weten welke marketing opleiding bij u past? “] Klik hier en u weet het direct  

Linkbuilding

Linkbuilding, als je deze term vrij naar het Nederlands vertaalt zou je uitkomen op iets als het bouwen van contacten. Linkbuilding houd dus in dat je jouw website verbindt met een andere website. Specifieker gezegd, dit doe je door het plaatsen van een link vanaf jouw website, naar een andere website, of andersom.

Wanneer jouw website een link ontvangt van een andere website zorgt dit ervoor dat je website meer autoriteit krijgt. Elke link helpt beetje bij beetje en met de autoriteit kom je hoger in de zoekresultaten van Google.

Maar hoe krijg je dan een link? Ook bij linkbuilding zijn er talloze linkbuilding strategieën voor 2019 die je kunt gebruiken én die nog werken in 2019.

Forums

De meest bekende manier van linkbuilding is het plaatsen van forum links. Het plaatsen van forum links is daarnaast ook een van de makkelijkste manieren van linkbuilding. Deze strategie houd in dat je opzoek gaat naar forums en vervolgens op een bestaand of nieuw topic gaat reageren en een link naar jouw website plaatst. Bij forums bestaat er altijd de kans dat je link verwijderd wordt.

Tip: Probeer op een relevant topic te reageren, en plaats een bericht dat echt wat aan de discussie toevoegt. Dit vergroot de kans dat je link blijft staan!

Gastbloggen

Wanneer een bedrijf een onderzoek heeft gedaan komt dit meestal op de nieuwssectie van de website te staan. Wanneer je dit onderzoek gaat delen met relevante websites, kunnen hun het overnemen, en jij hebt een waardevolle link.

Daarnaast kun je natuurlijk zelf een gastblog schrijven en deze opsturen naar sites die gastbloggers accepteren.

Auteur:  David, Content Marketeer – Klik Proces

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten