HRM

Inclusie. Een kans om het verschil te maken.

leadership

Inclusie. Een kans om het verschil te maken.

Stel. Het is maandagochtend 9.00 uur 2037, het is een van de laatste dagen van je werkende leven. Je loopt naar het koffie-apparaat, haalt wat koffie voor collega’s, gaat eens rustig achter je bureau zitten en kijkt terug op je carrière als human resource manager. Wat zie je dan? Voor wie heb jij het verschil gemaakt, een lans gebroken of een pad vrijgemaakt?

Terug naar het heden en het thema inclusie anno nu. Een wereld waarin inclusie en diversiteit termen uit het verleden zijn geworden, omdat de werkvloer inmiddels een afspiegeling van de samenleving is, is nog niet in zicht. We zijn een eind op weg, maar er zijn zeker nog stappen te maken. En voor de HR manager ligt daar een grote rol weggelegd. Een rol die van betekenis kan zijn voor minderheidsgroeperingen, of dat nou vrouwen, etnische minderheden of gehandicapten zijn.

Nooit vergeten
Een mooi voorbeeld hiervan is Willem van Hanegem, die erom bekend staat dat hij goed met Marokkaanse voetballers om kan gaan en het beste in hen naar boven weet te halen. In een uitzending van PAUW, betuigden een aantal ex-spelers hun dank aan Van Hanegem, waarbij Anouar Kali van FC Utrecht afsloot met: ,, Het gaat u goed en ik zal u nooit vergeten”, waarna de Rotterdamse oud-voetballer en trainer volschiet. En Jeroen Pauw daar vervolgens geen raad mee wist. Prachtige televisie, maar ook een mooi voorbeeld van wat het voor mensen kan betekenen als ze gezien worden als mens, om hun talent en hun potentie.

Waarden
In een wereld waarin Marokkaanse jongens een slecht imago hebben, is Van Hanegem er voor hen. Eerlijk, oprecht en echt. Het past bij wie Van Hanegem is en dat voelen de jongens. Voor geloofwaardig diversiteitsbeleid is het handig om te weten op welke manier diversiteitsbeleid bij jou past, zodat het geen geforceerd geheel wordt. Stel jezelf daarom eens de volgende vragen:

1. Welke waarden passen bij mij op het gebied van diversiteit?
2. Wat geeft op het gebied van diversiteit betekenis aan mijn leven?
3. Wat wil ik op het gebied van diversiteit toevoegen aan het leven van een ander?

[alert type=”info” title=”Leestip: Het is tijd voor interne HR marketing”] Lees het artikel

Wanneer dit duidelijk is, wordt het veel makkelijker om beslissingen te nemen die het verschil kunnen maken en waardoor jouw diverse medewerkers, op jouw laatste werkdag zullen zeggen: ,, Lieve manager, het ga je goed, we zullen je nooit vergeten.”

Geplaatst door Fiona Harmsen 

www.be-people.com

 

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten