Algemeen Digitalisering & ICT HRM Management & Leadership

Professional nodig? Zet uw vacature gericht uit!

online adverteren

Het kosteneffectief werven van personeel via online advertentienetwerken vereist een strategische aanpak om de beste resultaten te behalen zonder buitensporige kosten. Hier zijn enkele tips om kosten te besparen en tegelijkertijd gekwalificeerd personeel aan te trekken:

  1. Doelgerichte targeting: Maak gebruik van de targetingopties van het advertentieplatform om je advertenties alleen te richten op de meest relevante doelgroep. Dit minimaliseert verspilling van advertentie-uitgaven aan mensen die niet geschikt zijn voor de functie.
  2. Kies de juiste platforms: Identificeer welke online advertentieplatforms het meest geschikt zijn voor de specifieke functie en doelgroep. Niet elk platform is even effectief voor elke sector of functie, dus focus op die platforms die de grootste kans op succes bieden.
  3. Gebruik zoekwoorden slim: Gebruik relevante zoekwoorden in je advertentiecampagnes om ervoor te zorgen dat je advertenties worden weergegeven aan mensen die actief op zoek zijn naar vacatures zoals die van jou.
  4. Optimaliseer advertentie-inhoud: Maak aantrekkelijke en beknopte advertentie-inhoud die de aandacht trekt en de belangrijkste informatie communiceert. Een duidelijke functieomschrijving, vereisten en voordelen helpen om alleen geïnteresseerde kandidaten aan te trekken.
  5. Bied waarde met landingspagina’s: Creëer specifieke landingspagina’s op je website die aansluiten bij de advertenties. Hier kunnen kandidaten gedetailleerdere informatie vinden en zich aanmelden. Een goede landingspagina verhoogt de conversie en maximaliseert je advertentie-investering.
  6. Stel een budget in: Stel een budget in dat past bij je wervingsdoelen en houd de uitgaven nauwlettend in de gaten. Veel advertentieplatformen laten je dagelijkse en totale budgetten instellen, waardoor je controle hebt over je kosten.
  7. Monitor en optimaliseer: Houd voortdurend toezicht op de prestaties van je advertenties en analyseer de gegevens om te zien welke advertenties het beste presteren. Optimaliseer je advertentiecampagnes op basis van deze inzichten.
  8. Test en leer: Voer A/B-testen uit met verschillende advertentie-inhoud, koppen en afbeeldingen om te ontdekken welke varianten het meest effectief zijn. Gebruik deze inzichten om je advertenties voortdurend te verbeteren.
  9. Gebruik retargeting: Maak gebruik van retargetingcampagnes om mensen die eerder je advertenties hebben gezien, opnieuw te bereiken. Dit kan de betrokkenheid vergroten en de kans vergroten dat ze solliciteren.
  10. Gebruik gratis of goedkope kanalen: Naast betaalde advertenties kun je ook gebruik maken van gratis of goedkope kanalen, zoals sociale media posts, organische zoekresultaten en interne verwijzingen, om gekwalificeerde kandidaten aan te trekken.

Door een combinatie van slimme targeting, effectieve content en continue optimalisatie kun je personeel werven via online advertentienetwerken op een kosteneffectieve manier die zowel tijd als geld bespaart.

Maak gebruik van het UBS-netwerk

Bent u op zoek naar bedrijfskundige professionals? En op zoek naar het juiste platform waarmee u kosteneffectief in contact kunt komen met uw doelgroep? Via het netwerk van UBS, kunt u verbinding leggen met de management professional die u zoekt. U bereikt al snel meer dan 100.000 managementprofessionals via dit netwerk per maand. Bent u op zoek naar geschikte kandidaten(en) voor uw openstaande management vacatures? Vind binnen no-time de juiste kandidaten door uw vacature(s) te plaatsen via het netwerk.  
Uw vacature wordt op de volgende wijze uitgezet:

Aanleveren van uw vacature

U kunt maximaal 3 vacatures plaatsen tegen een investering ad € 180 excl. BTW. De vacatures blijven online totdat uw positie(s) vervuld is/zijn. Uw vacatures kunt u aanleveren via contact [at] ubsbusiness.nl . Plaatsing geschied binnen 4 uur na ontvangst. Reacties van professionals worden vervolgens met u gedeeld, dan wel doorgestuurd naar uw aangewezen afdeling. Hebt u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via 030-2270497.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten