Marketing Management

Interactiviteit in video advertising met VAST & VPAID

leadership

Interactiviteit in video advertising met VAST & VPAIDVideo advertising is een divers en groeiend gebied in online marketing. Er zijn al verschillende opties qua adverteren met video en de mogelijkheden blijven toenemen. Om de compatibiliteit tussen deze verschillende formaten en de verschillende videospelers te creëren heeft het Interactive Advertising Bureau (IAB) enkele standaarden ontwikkeld. Om al de mogelijkheden te begrijpen in video marketing is het van belang om de standaarden VAST en VPAID te  begrijpen.

VAST of “Video Ad Serving Template”

Zoals de naam het zegt, is VAST een gestandaardiseerde template voor video advertenties die adverteerders toelaat zich niet langer zorgen te moeten maken over of hun videoadvertenties al dan niet kunnen afspelen op verschillende videospelers.

Dit template vertelt de videospeler:

  • Welke advertentie moet afgespeeld worden en waar het te vinden is in de ad server.
  • Hoe lang de video zou moeten duren en of ze al dan niet skippable is.
  • Wat de doorklik url zou moeten zijn.

Het zorgt met andere woorden voor een framework dat toelaat om de videospeler dezelfde taal te laten spreken als de ad server. Deze standaardisatie doet het volume voor zowel adverteerders als uitgevers toenemen. Adverteerders moeten zich geen zorgen maken of hun video wel zal kunnen afspelen op verschillende videospelers van de uitgevers. Dit resulteert dan op een natuurlijke manier in een stijgende vraag naar de uitgevers hun advertentieruimte.

VPAID of “Video Player Ad-Serving Interface Definition”

VPAID ads laten je toe interactiviteit aan te bieden op een manier dat VAST alleen dat niet kan. VPAID advertenties zijn een speciaal type mediabestand die geleverd kunnen worden in een VAST template. Dit draagt dan een stukje code mee dat in de videospelers bepaalde functionaliteit met zich meebrengt die niet automatisch aanwezig zijn in VAST tags.

VPAID biedt zo niet enkel een rijkere ervaring aan de bezoekers, maar het laat marketeers ook toe om interactie met de advertentie te meten. Een simpel voorbeeld van deze interactiviteit zou bijvoorbeeld een overlay – of extra laag – zijn die verschijnt op een specifiek moment in een video advertentie waarop de bezoeker dan kan klikken om doorverwezen te worden naar meer gedetailleerde content.

Tegenwoordig gebruiken de meeste digitale advertentieruimtes VPAID. Dit doet niet enkel de interactiviteit en de kwaliteit van de advertenties toenemen, maar laat ook toe beter te meten en dus de prestaties ervan te analyseren.

Conclusie

Video marketing wordt dus niet enkel gefaciliteerd door deze standaarden maar ziet ook zijn mogelijkheden toenemen. Het laat uitgevers toe om een bredere reeks aan video advertenties te accepteren, terwijl adverteerders meer mogelijkheden zien qua analyses en het aanbieden van rijkere ervaringen.

Bron: www.semetis.com

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten