Business Development Innovatiemanagement

Ben jij een veranderaar? Test je verandergedrag

leadership

We zijn wat we doen. Een veranderaar is zodoende iemand die specifiek verandergedrag laat zien. De vraag is wat dit gedrag is en of het consequent wordt vertoond. Om daar achter te komen kan je deze test doen. Scoor de onderstaande stellingen op hoe frequent je het beschrevene uitvoert. Is dit continu (5), vaak (4), geregeld (3), soms (2) of zelden (1)?

Zelf veranderen

Vertwijfelen

Je bent kritisch over hoe zaken gaan. Je trekt overtuigingen, opvattingen en zienswijzen in twijfel. Je vraagt je af hoe ingesleten routines en (slechte) gewoonten doorbroken kunnen worden.

Zelfkritiek

Je onderzoekt eigen remmingen en zelfopgelegde beperkingen, die je weerhouden om actie te nemen. Je neemt gedachten onder de loep en signaleert niet-helpende gedachten, denkfouten en blinde vlekken.

Ondernemen

Je stelt concreet voor wat je gaat leren en neemt stappen om kennis en kunde te ontwikkelen. Je loopt van gebaande wegen onontgonnen gebied binnen om nieuwe ervaringen op te doen. Je zoekt onbekende situaties op en gaat verrassende uitdagingen aan.

Oefenen

Je maakt het voorgestelde denken en doen eigen door te trainen. Je oefent bewust om nieuwe kennis en kunde onder de knie te krijgen. Je beloont jezelf na succesvol iets geleerd te hebben.

Omstandigheden

Je organiseert doordacht de omstandigheden die je nodig hebt om veilig te leren. Je zoekt kennis en antwoorden om je verder op weg te helpen bij de persoonlijk ontwikkeling.

Lees meer

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten