Business Development Innovatiemanagement

Biotech belangrijk voor Nederlandse innovatiekracht

leadership

Vandaag werd bekend dat Nederland is gestegen van een achtste naar een vijfde plaats in de Global Competitiveness Index van het World Economic Forum. Het onderzoek beoordeelt 140 landen op criteria zoals de kwaliteit van onderwijs, de staat van de economie en de infrastructuur.

Opvallend is dat Nederland relatief slecht scoort op innovatie en de investeringen in onderzoek en ontwikkeling door bedrijven. Aan de Nederlandse biotechnologie ligt het niet. Biotech bedrijven investeren fors in R&D. Deze uiterst innovatieve bedrijven wisten de afgelopen periode een record aan investeringen aan te trekken, veelal uit het buitenland. Kapitaal dat voornamelijk in R&D wordt geinvesteerd en daarmee een grote bijdrage levert aan de Nederlandse innovatiekracht.

Recente financieringsdeals Nederlandse biotech

Recente fusies & acquisities Nederlandse biotech

LEES MEER /  BUSINESS DEVELOPMENT MASTERCLASS IN LIFE SCIENCE / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten