Innovatiemanagement

Hoezo Apple? Voor innovatie moet je bij Philips zijn

leadership

Philips is een spannende werkgever. ‘De overstap van een gloeilamp naar een digitaal lichtplatform verandert je kijk op verlichting.’

Gloeilampen zijn al lang passé. In Eindhoven wordt er nu gesproken over ‘light as a service’, bijvoorbeeld op Aruba, waar Philips het plaatsen, onderhouden en vervangen van ledverlichting voor zijn rekening neemt in een servicecontract.

Of in het nieuwe kantoorgebouw The Edge in Amsterdam, waar medewerkers met hun smartphone individueel de verlichting en temperatuur kunnen instellen. Elke lamp heeft er zijn eigen IP-adres. ‘Philips is tegenwoordig een informaticabedrijf’, vertelde topman Frans van Houten eind september in het ufo-vormige Evoluon. Van Houten gaf er tekst en uitleg over de splitsing van Philips in een lichtdivisie (Lighting Solutions) en een medische divisie (HealthTech). ‘Een bedrijf van 123 jaar oud moet zichzelf afvragen: zijn we nog steeds relevant voor de maatschappij?’, aldus Van Houten.

LEES MEER / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten