HR Management

Hoe HR Analytics de wereld van de wervingen verandert

Tegenwoordig kan je tal van geavanceerde wervingsalgoritmes gebruiken waarmee je met succes de eigenschappen kan voorspellen van sollicitanten die het in die welbepaalde functie goed zouden doen. Zo kan je HR Analytics inzetten om de elementen van succesvolle wervingen te bepalen. Voorspellende HR Analytics kan ervoor zorgen dat je bedrijf over heel wat talent en zakelijke voordelen beschikt, maar ook dat er efficiënter wordt gerecruteerd en dat werknemers het bedrijf minder snel verlaten.

We sommen hieronder vijf voorbeelden op van analytische benaderingen. Maar eigenlijk zijn de voorspellende mogelijkheden zo goed als onbeperkt, op voorwaarde dat er goede gegevens beschikbaar zijn, zoals: demografische gegevens & achtergrondgegevens van de kandidaten, psychometrische gegevens, gestructureerde interviewgegevens, beoordelingsgegevens, prestatiegegevens, evaluatiegegevens bij de aanwerving, opleidingsgegevens, etc.

Enkele voorbeelden van voorspellende analyses:

  • Het succes van wervingen voorspellen
  • De doeltreffendheid van recruteringsadvertenties of -kanalen voorspellen
  • Voorspellen van wervingen met een hoog potentieel
  • Je merksterkte als werkgever voorspellen
  • De doeltreffendheid van tijdelijke medewerkers voorspellen

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten