HRM

Hoe HR Analytics de wereld van de wervingen verandert

leadership
Tegenwoordig kan je tal van geavanceerde wervingsalgoritmes gebruiken waarmee je met succes de eigenschappen kan voorspellen van sollicitanten die het in die welbepaalde functie goed zouden doen. Zo kan je HR Analytics inzetten om de elementen van succesvolle wervingen te bepalen. Voorspellende HR Analytics kan ervoor zorgen dat je bedrijf over heel wat talent en zakelijke voordelen beschikt, maar ook dat er efficiënter wordt gerecruteerd en dat werknemers het bedrijf minder snel verlaten.

We sommen hieronder vijf voorbeelden op van analytische benaderingen. Maar eigenlijk zijn de voorspellende mogelijkheden zo goed als onbeperkt, op voorwaarde dat er goede gegevens beschikbaar zijn, zoals: demografische gegevens & achtergrondgegevens van de kandidaten, psychometrische gegevens, gestructureerde interviewgegevens, beoordelingsgegevens, prestatiegegevens, evaluatiegegevens bij de aanwerving, opleidingsgegevens, etc.

Enkele voorbeelden van voorspellende analyses:

  • Het succes van wervingen voorspellen
  • De doeltreffendheid van recruteringsadvertenties of -kanalen voorspellen
  • Voorspellen van wervingen met een hoog potentieel
  • Je merksterkte als werkgever voorspellen
  • De doeltreffendheid van tijdelijke medewerkers voorspellen

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten