HR Management

Trainen 3.0, voorbij de zaaltjes en flip-overs…

Jaren geleden kon het nog: trainen in een afgeschermd zaaltje, werken aan persoonlijke leerdoelen en vaardigheden, daar hoge bedragen voor vragen en een onduidelijk resultaat leveren. Die tijd is voorbij. We weten dat individuen verschillende kleuren, persoonlijkheden, competenties en talenten hebben en dat vaste training-formats daar weinig recht aan doen. We weten inmiddels nog beter dat trainen los van de organisatiecontext onzinnig is en dat groepen medewerkers door een ‘wasstraat’ sturen hooguit leidt tot gemeenschappelijke taal en helaas nog vaker leidt tot gemeenschappelijke weerstand. We weten ook dat voorbeeldgedrag van leidinggevenden essentieel is en dat bijvoorbeeld het niet meedoen van de directie aan trainingstrajecten de dood is voor deze trajecten.

We hebben veel meer mogelijkheden in deze tijd. We kunnen de transfer van trainingen vergroten door blended learning in te zetten en ook consequent toe te passen. We kunnen deelnemers een nieuwe houding en nieuw gedrag eigen laten maken door opdrachten mee te geven, informeel leren te stimuleren, reminders te sturen en een leerApp in te stellen. We komen er later op terug wat wij daar de laatste jaren in hebben ontwikkeld en geleerd.

Trainen in deze tijd moet altijd passen binnen de context van de organisatie. En als die context niet helder is, dan is trainen verspilde moeite. Met andere woorden; als er bijvoorbeeld geen helder kader is of als er niet wordt beloond op gewenst gedrag, dan is er geen grond om te leren en dus om te trainen. We weten dat bedrijfstrainingen pas werken als vier organisatieprincipes op orde zijn:

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten