HRM

De flexibiliserende HR professional heeft de toekomst

leadership

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is inmiddels een onomkeerbaar, niet te stoppen proces geworden. Dus ook HR moet er nu echt aan gaan geloven. Ik heb al eens eerder geschreven dat flexibiliseren een werkwoord is, het gaat niet vanzelf. Hoe ga je dit als HR professional oppakken, wat wordt je rol? Je zal meer op kennis moeten gaan werven en managen, niet alleen wat betreft de vaste medewerkers maar ook in de flexibele schil. Hoe doe je dat?

Bij flexibiliseren wordt al snel gedacht aan de inrichting van een flexibele schil. Beperk de risico’s en houdt de organisatie op die manier wendbaar. Maar dat is te simpel. De interne flexibiliteit is net zo belangrijk. Mensen met vaste contracten mogen, ook in hun eigen belang, niet meer jarenlang vast blijven zitten in dezelfde positie. Iedereen moet wendbaar blijven en het liefst op meerdere posities inzetbaar. HR speelt hier een cruciale rol in; wat is er nodig op welke plek, voor welke persoon en wat betekent dat voor het kennisniveau van de organisatie. Waar lekt de kennis weg en waar hoopt het zich ongewenst op? En dat in steeds meer wisselende constellaties.
Anticiperen wordt daarmee het magische woord voor succes. Welke mensen ga je aantrekken? Neem je ze alleen aan voor wat op dat moment speelt of ook voor wat er in de toekomst aankomt? Kijk je dan alleen naar wat ze al gedaan/geleerd hebben of ga je ook investeren in het meten van hun ontwikkelpotentieel? Maak je gebruik van een Talentscan of een meting van motivatie en voorkeursgedrag?

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten