HR Management

HR-professionals positief over economie en eigen vooruitzichten

Minder zorgen om economische omstandigheden en vooruitzicht op loonstijgingen. HR-professionals zijn positief gestemd over de ontwikkelingen in hun organisatie, maar ook over de economie en hun eigen functie.

Voor het tweede jaar op rij is er sprake van een daling in de zorgen van de HR-professional. Hoewel de zorg over economische omstandigheden (63%) nog steeds op nummer één staat, zien we hierin een daling van 8% ten opzichte van vorig jaar.

“HR-professionals staan middenin organisaties en weten veel over het personeelsbestand. Daarmee vormen ze een goede graadmeter voor de economische stand van zaken,” zegt Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM bij Berenschot. “Het is onmiskenbaar dat zij de afgelopen jaren positiever zijn gestemd over de economie en de arbeidsmarkt dan voorheen.”

Loonstijging zet door

Meer dan de helft (59%) van de HR-professionals zag het afgelopen jaar hun beloning stijging. Voor het komende jaar verwachten ze een gemiddelde loonstijging van 2.9%. Ook onder de zzp’ers zijn de verwachtingen positief: slechts 9% verwacht een inkomstendaling ten opzichte van vorig jaar.

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten