Algemeen

Online video wordt de conversie-knaller van dit jaar!

leadership

Dit jaar is het jaar van video aan het worden. Bijna de helft van alle mobiele data is afkomstig van video. TV kijken wordt steeds minder populair. Online Video blijft jaar na jaar aan populariteit winnen. Logisch ook, want de moderne consument laat zich niet meer vertellen wat hij moet kijken. Gebruik van Uitzending Gemist is in 2013 bijvoorbeeld met 10% gestegen ten opzichte van het jaar 2012. Video is booming, dat is duidelijk. Maar waarom zou je als ondernemer video moeten inzetten als marketing-instrument?

Transparantie

Video is het perfecte middel je bezoekers een unieke kijk in de keuken te geven bij je bedrijf. Door de juiste combinatie van beelden, geluid en verhaal kun je als ondernemer een sfeer neerzetten en de perceptie van jouw bezoeker positief beïnvloeden. Maar wat is het dan dat ons zo aantrekt in video?
Mensen. Kort gezegd. Onderzoek heeft uitgewezen dat we ons aangetrokken voelen tot gezichten, menselijke stemgeluiden, lichaamstaal en beweging in het algemeen. Elementen waar online video als marketingtool zich uiteraard perfect voor leent en zodoende de aandacht van de bezoeker weet vast te houden.

Tijdwinst

Bezoekers hebben steeds minder tijd. Ze nemen niet meer de tijd om uitgebreid lange artikels door te lezen. In plaats daarvan kun je de tijd die bezoekers kwijt zijn op jouw website reduceren door de informatie te verwerken in korte filmpjes. Je bounce ratio zal dalen en conversieratio verhogen.

Je verhaal vertellen…

De kritische consument van vandaag de dag stelt hoge eisen aan de partij waar ze een product of dienst afnemen. Niet alleen wil hij exact weten wat het product is en welke servicevoorwaarden hij recht op heeft, maar ook wie of wat het bedrijf is waar hij z’n product/dienst aanschaft.

Door een online video geef jij bezoekers in enkele seconden alle informatie over jouw verhaal en visie als organisatie. Studies hebben uitgewezen dat dergelijke videos de conversieratio’s in sommige gevallen met tientallen procenten kunnen laten stijgen. Eenvoudiger kan het eigenlijk niet!

En je verhaal verspreiden!

Content die mensen leuk vinden wordt vaak gedeeld. Door een platform als Youtube is delen van online video bovendien ook nog eens heel eenvoudig geworden. Video’s worden veelvuldig gedeeld via sociale media als Facebook, Twitter, LinkedIn en Google Plus. Op deze manier draagt online video niet alleen bij aan een hogere conversieratio, maar ook het vergroten van het bereik onder de potentiële doelgroep!

Bron: Dion Penterman – Yargon

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten