Financieel Management

Wanneer is financiële stuurinformatie cruciaal voor jou?

leadership

Wanneer is financiële stuurinformatie cruciaal voor jou?

Dankzij een toekomstgerichte accountant beschik je waar en wanneer je maar wilt over relevante, financiële stuurinformatie. Er zijn verschillende momenten waarop dit voor een ondernemer cruciaal kan zijn.

Targets in KPI’S

Elke ondernemer kent wel een aantal belangrijke variabelen die hij in de gaten houdt. Al is het de omzet per week of de bankstand. Vaak gebeurt dit echter niet gestructureerd en gebaseerd op ‘onderbuik gevoelens’.

Er zijn diverse momenten waarop het cruciaal is om over financiële stuurinformatie te beschikken. En stuurinformatie is dan niet alleen maar een grote verzameling cijfers over het reilen en zeilen van je organisatie. Dankzij stuurinformatie kun je gegevens vergelijken met targets die je als onderneming hebt gesteld. Wijken ze af dan moet je daarop bijsturen.
Zulke gegevens noemen we Kritieke Prestatie Indicatoren (KPI’s). Ze vormen de basis voor elke ondernemer. Dankzij KPI’s kun je nauwkeurig bewaken of de geplande uitvoering van strategische beslissingen overeenkomt met de dagelijkse praktijk.

In de Cloud

Vaak zitten belangrijke stuurgegevens verstopt in verschillende, operationele systemen. Ze zijn veelal ook niet op elkaar afgestemd. Hierdoor is het verkrijgen van stuurinformatie een ad hoc-proces dat veel tijd en energie kost. De toekomstgerichte accountant biedt hiervoor een structurele oplossing: een online dashboard met alle gewenste KPI’s in de Cloud. Op maat ingericht en daardoor eenvoudig te interpreteren voor de ondernemer zelf. En met een accountant aan je zijde om te helpen als dit onverhoopt niet lukt.

Voordelen online stuurinformatie

Dankzij de actuele stuurinformatie in de Cloud ben je altijd eenvoudig en snel op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Kun je jouw bedrijfsresultaten eenvoudig vergelijken met andere ondernemers en beschik je via je smartphone, tablet of laptop over een rechtstreekse koppeling naar jouw digitaal dossier en archief. Zo bespaar je veel tijd en geld.

Altijd en overal inzicht

Een bedrijf sturen vereist inzicht. De toekomstgerichte accountant maakt stuurinformatie snel en efficiënt beschikbaar en presenteert dit in online dashboards. Hierdoor beschik je altijd en overal over financiële en operationele cijfers en een overzichtelijke managementrapportage.

Denk ook aan uitgebreide dashboards die inzicht geven in declarabele en indirecte uren. Planning en allerlei analyses op het gebied van projecten en klanten. Of inzicht in voorraad, verkoop, service en logistiek.

[alert type=”info” title=”Wilt u weten welke Finance opleiding bij u past? “] Klik hier en u weet het direct

Monitoren

Met de gewenste cijfers bij de hand kun je constant je bedrijfsstatus monitoren. Zo houd je grip op je bedrijfsprocessen en neem je de juiste beslissing op het juiste moment. Het geeft je onderneming daadkracht en slagkracht. Je hebt overigens geen snelle server of pc nodig om toegang te krijgen tot de dashboard cijfers. Alleen toegang tot internet is vereist. Jouw accountant zorgt voor de benodigde updates. Daarnaast monitort en bespreekt hij jouw dashboard gegevens. Een geruststellende gedachte voor elke ondernemer.

Auteur: Koen de Jong (43), toekomstgerichte accountant en eigenaar bij De Jong Accountants en Adviseurs. Een accountantskantoor in Vught dat sinds 1985 bestaat. Onze dienstverlening is sindsdien fors uitgebreid. Net als onze trouwe klantenkring. Ondernemers profiteren van onze ruime ervaring en frisse blik op de toekomst. Bij De Jong leveren we namelijk niet alleen cijfers op, we zorgen dat cijfers iets opleveren. Actueel inzicht om op te sturen, strategisch advies om op te vertrouwen. We lossen graag een gericht probleem op; nog liever ondersteunen we ondernemers over de volle breedte. Altijd in de vorm die het beste past en tegen vaste kosten die vooraf volkomen helder zijn. Onder aan de streep telt het resultaat, daarboven de persoonlijke relatie. Samen groeien we verder. Verwacht meer.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten