HRM

Stressreductie: het belang van een vitale organisatie

leadership

Te veel stress is ongezond. Dit zijn de harde feiten: Stress is direct en indirect verantwoordelijk voor meer dan 50 procent van alle ziektegevallen.

Driekwart van alle bezoeken aan de dokter of bedrijfsarts worden toegeschreven aan stress, chronische stress kan leiden tot een burn-out en de kosten voor organisaties bedragen vele tientallen miljoenen euro’s door uitval en re-integratiekosten.

Wat is stress?
Stress is voor ons lichaam en zenuwstelsel een tijdelijke reactie zodat we kunnen omgaan met gevaarlijke en spannende situaties. Lagere hersenfuncties nemen het dan over (deze werken namelijk sneller en intelligentie) en we zetten ons schrap om te kunnen vechten, te vluchten, of om te bevriezen. Alles wat nodig is om te overleven. Als het gevaar geweken is komen we normaal gesproken weer tot rust en herstelt ons lichaam zijn natuurlijke balans.

Chronische stress en de gevolgen
Wanneer stress te lang duurt kan het chronisch worden. Chronische stress zorgt ervoor dat we blijven hangen in het vechten, vluchten of bevriezen.
Patrick Schriel, personal life & business coach, had er het volgende over te zeggen: “Naast de ongezonde consequenties die het gevolg zijn van een ongezonde hoeveelheid stresshormonen (adrenaline, noradrenaline en cortisol) in ons bloed, geeft deze overlevingsmode een bijzonder nadelig gevolg voor onszelf en onze omgeving: We gaan meer primair reageren en blijven onze omgeving zien als een bedreiging, ook als dit niet zo is.” Hij noemt de belangrijkste kenmerken:

LEES MEER HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS HRM WEBINARDOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten