HRM

Het is tijd voor interne HR marketing

leadership
Door de opkomst van Social Media en de vele tools om ze te gebruiken heeft HR marketing een flinke boost gehad de afgelopen jaren. Veel bedrijven, mensen en tools hebben zich op het onderwerp gespecialiseerd. Maar wat kan HR marketing betekenen voor het HR beleid en de interne HR processen?

Na dat alle processen vooral met Excel werden verwerkt kunnen HR afdelingen nu volop gebruik maken Human Resources Informatie systemen (HRIS). Door de opkomst van HRIS kan HR meer inzicht krijgen in de processen en deze verbeteren waar dit nodig is. Terwijl sommige medewerkers zich snel aanpassen aan nieuwe HR processen zullen andere meer weerstand bieden om de nieuwe regels te accepteren en na te leven. Het maakt niet uit hoe groot het bedrijf is nieuwe processen hebben een goed opvolgingsplan nodig en dit plan moet opgesteld worden voordat men begint met het implementeren van de nieuwe processen.

HR moet een HR marketing houding aannemen en dit reflecteren op het nieuwe HR-product zodat deze goed gepromoot wordt binnen het bedrijf. Hierbij moet ook gedacht worden aan mogelijk ambassadeurs voor het nieuwe HR-product. Een HR afdeling moet dus serieus nadenken over HR marketing bij het implementeren van nieuwe interne processen.

We geven je graag wat advies over interne HR marketing en hoe je dit aan kan pakken:

Zorg voor een goede uitrusting!

Veel bedrijven hebben een tool om hun management campagnes te beheren en de R.O.I. te analyseren. Als een bedrijf een digitale verandering ondergaat moet HR hier ook vaak in mee gaan. En zijn deze tools nodig om HR te ondersteunen in hun processen zoals Talentmanagement, beloningsbeleid en recruitment.

Bij het kiezen van een nieuwe HR-oplossing is het slim om te kiezen voor een echte “HR portal”. Deze portal fungeert dan als een ontmoetingsplaats voor bijvoorbeeld beoordelingscampagnes en via deze portal communiceert HR met de medewerkers en managers. Zorg er dus voor dat dit in de nieuwe HR tool mogelijk is.

LEES MEER HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS HRM WEBINARDOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten