HRM

Angst voor automatisering in HR onnodig

leadership

HR-medewerkers zijn dusdanig veel tijd kwijt aan het afhandelen van administratieve werkzaamheden, dat ze de regie over hun eigen agenda kwijtraken. Hun werkdag bestaat voor een groot deel uit ad hoc werkzaamheden, zo bleek onlangs uit de HR-scan van AFAS Software. De oplossing ligt in automatisering, maar om daar de vruchten van te plukken, moet de HR-professional wel over zijn angst heen.

Voorkomen is beter dan genezen, zeker binnen HR. P&O’ers zijn veel tijd kwijt aan het blussen van brandjes. Werknemers die ruzie krijgen met een leidinggevende bijvoorbeeld, of medewerkers die langdurig ziek worden. Symptoombestrijding. In plaats van met emmers water in de weer te blijven, is het veel beter om de oorzaak te achterhalen.

Nieuwe werknemers

Als een afdeling ondermaats presteert, kan dat bijvoorbeeld komen doordat een manager niet goed leiding geeft. En als het ziekteverzuim in de organisatie stijgt, zou de oorzaak daarvan kunnen liggen in een te hoge werkdruk. Het is de taak van HR om die oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen. En om te voorkomen dat dergelijke problemen weer opduiken: door te zorgen dat recruiters de juiste nieuwe werknemers aannemen, bijvoorbeeld.

Doordat zij veel uren kwijt zijn aan administratieve handelingen, ontbreekt het HR-medewerkers hiervoor echter aan tijd. Vaak gaat het dan om relatief simpele zaken, zoals het handmatig archiveren van schriftelijke correspondentie. Of het behandelen van een verzoek van een werknemer die van een veertig- naar een 32-urige werkweek wil.

LEES MEER HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS HRM WEBINARDOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten