Verandermanagement Kennistour

  • Download Reportage
  • UBS Kennisnetwerk
  • Partner worden?
  • Inschrijven Kennistour

Verandermanagement Kennistour | datum volgt


SchoolbusEen UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de (bus)tours wordt er unieke kennis opgedaan aan de hand van best practices, waardevolle contacten gelegd en uiteraard veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie en uiteindelijk een optimaal leerresultaat. Een kennistour geeft meerwaarde door ‘echte’ ervaringen, first hand stories van best-of-class bedrijven en actieve participatie. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat u na afloop ervan het beste uit uw eigen veranderstrategie kunt halen.


Overzicht van deze kennistour 

Tijdens deze 1-daagse kennistour bezoekt u drie best-of-class-bedrijven op het gebied van change management in de regio Midden-Nederland. U wordt, onder begeleiding van UBS, (in een authentieke schoolbus) vanuit Utrecht vervoerd naar de desbetreffende organisaties. Bij de bedrijven in kwestie wordt er telkens een presentatie/discussie/ Q&A verzorgt door de verantwoordelijke op het gebied van veranderbeleid en vervolgens afgerond met een ‘experience’ rondleiding. Tijdens de busrit verzorgt de UBS-docent ook enkele colleges waardoor de opgedane kennis bij de bedrijven in (breder) strategisch perspectief wordt geplaatst. Aan het einde van de dag wordt u, na een korte wrap-up, weer in Utrecht (Savannahweg 17, 3542 AW Utrecht) afgezet. Deze kennistour maakt deel uit van het UBS Kennisnetwerk. Klik hier voor meer informatie over het kennisnetwerk.


Dagprogramma (datum volgt)

presentatieVan ongeveer 09.15 uur tot 10.00 uur vind het eerste inleidende college plaats in de bus. Het wordt verzorgd door begeleidend docent Marijn Mulders van Utrecht Business School. Vanaf  10.00 uur worden we ontvangen bij Burgers Zoo waar het onderwerp ‘Veranderstrategie & Leadership’ centraal staat. De change-verantwoordelijke verzorgt de sessie hierover en leidt ons rond door het park. Na dit bezoek rijden vervolgen we onze weg naar Akzo Nobel waar we rond 11.00 uur een presentatie krijgen over het thema ‘Implementatie van Veranderbeleid’. Na dit bezoek wordt er geluncht en doorgereden naar het derde te bezoeken bedrijf. Onderweg wordt er weer een college verzorgd door de begeleidend docent die de opgedane learnings zal duiden en in een breder strategisch perspectief zal plaatsen. Het derde bedrijf Port of Rotterdam wordt rond 14.00 uur aangedaan. Hier wordt het thema: ‘Meten en Monitoren van Veranderbeleid’ uitgebreid belicht en besproken. Na deze sessie, en aansluitende rondleiding, rijdt de bus weer richting Utrecht, waar na een korte ‘wrap up’ iedereen weer wordt afgezet en de dag officieel wordt besloten.


Learnings van deze dag 

kennistourTijdens de ‘Verandermanagement Kennistour’ doet u praktische kennis en kunde op over change management, gedragsveranderingleadership  en bedrijfscultuur. Er worden zogenoemde ”best-of-class-bedrijven bezocht” die voorlopen op hun vakgebied, noemenswaardige resultaten hierop hebben geboekt en deze resultaten graag met ons delen. Denk bijvoorbeeld aan het succesvol implementeren van een veranderstrategie of het samenvoegen van bedrijfsonderdelen bij een fusie/ overname. Omdat een deel van de ”succes stories” doorgaans zit in het DNA van de organisatie, bezoeken we de bedrijven persoonlijk. Tijdens de presentaties, discussies en rondleidingen, kunt u zodoende beter ervaren, hoe dit soort bedrijven opereren en hoe u er vervolgens uw voordeel mee kunt doen.


Voor wie is deze tour bedoeld ?

De Verandermanagement Kennistour is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van change management  en leiderschap. De kennistour is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of organisatiekundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.


Deelnemen aan deze kennistour

SchoolbusWilt u deelnemen aan deze verandermanagement kennistour? Dan kunt u zich via de link hieronder aanmelden. De kennistour kent geen winstoogmerk en wordt derhalve kostendekkend aangeboden. Dit betekent echter niet dat er geheel vrijblijvend aangemeld kan worden. Om de zogenoemde ‘no-show’ tegen te gaan, vragen we namelijk een klein drempelbedrag van 95 euro. We organiseren immers graag iets leuks voor onze deelnemers maar willen dan ook graag dat degenen die zich aanmelden ook daadwerkelijk komen. We gaan uit van uw begrip hiervoor. Wilt u zich aanmelden voor deze kennistour? Klik dan hier.


 UBS Plus/ Utrecht Business School 

Deze kennistour wordt u aangeboden door UBS Plus/ Utrecht Business School. UBS Plus is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School. Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, bedrijfskunde, strategie, hrm, inkoop en management & leadership. Voor vragen, advies of meer informatie over Utrecht Business School contact de redactie en/ of bekijk de video hiernaast.