Marketing Management

Twee grote stappen voor de contentmarketing industrie

leadership

Het zou zomaar de grote sprong voorwaarts kunnen zijn: Allerhande naar de VS én de overname van het grootste Britse contentmarketingbureau door een netwerk.

De voorspelling ligt er al een tijdje: over een paar jaar zal de wereldwijde handel in contentformats levendig zijn. Reclameconcepten gaan al langer de wereld over. Als Unilever in land A een reclamecampagne bedenkt en het is succesvol, dan wordt het concept uitgerold naar andere landen. In de contentwereld, met name de tv-wereld, is de handel in formats al decennialang de gewoonste zaak van de wereld.

Maar in contentmarketing werd jarenlang zeer lokaal gewerkt. En nu gaat Ahold dus eindelijk in de Verenigde Staten aan de slag met Allerhande. Volkomen logisch. Want Allerhande is een contentformat. Een allround platform (magazine, online, apps, video’s) waar Ahold ongelooflijk veel learnings mee heeft opgedaan. Waarom zou een ander onderdeel binnen de keten, het Amerikaanse Stop&Shop, zelf iets bedenken als het concept kant-en-klaar kan worden gelanceerd?

Het duurde even voordat de vakmedia het berichtje plaatsten. De reguliere nieuwsmedia – Volkskrant, Nu.nl – brachten het nieuws direct. Terwijl dit vaknieuws bij uitstek is. Dit simpele feit zal een enorme impuls geven aan het contentmarketing-vakgebied. Interessant om Savory, zoals het format in de VS gaat heten, te volgen.

LEES MEER / CONTENTMARKETINGOPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR /  DOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

 

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten