Marketing Management

Wat is contentcuratie?

Contentcuratie is het gestructureerd verzamelen, beoordelen, filteren , organiseren, duiden en delen van informatie (content) voor een gericht doel, behoefte of doelgroep. Dit proces kan door een specialist handmatig worden gedaan of volledig geautomatiseerd op basis van algoritmes. Ook de mengvorm komt voor waarbij software een voorselectie maakt en de redacteur de eindbewerking doet.

In de informatiesamenleving waarin zeer veel content wordt geproduceerd is content curatie een kans voor organisaties die hun doelgroep willen helpen en daarmee tegelijkertijd zichzelf op het onderwerp waarop zij informatie filteren en duiden willen profileren als zogenaamde “thought leader”.

Contentcuratie wordt ingezet door uitgevers of door organisaties, die hun doelgroep willen voorzien van informatie die door curatie bijvoorbeeld gemakkelijker, hanteerbaarder of overzichtelijker is. Aan de informatie zelf wordt in principe niets gedaan.

Over de auteur

UBS Plus Redactie

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten