Marketing Management

Wat is digital marketing?

Definitie van digital marketing

Er zijn veel omschrijvingen in omloop van online marketing of digitale marketing. Deze houden wij het liefst aan. Digital Marketing is de discipline waarmee de marketingdoelstellingen van een onderneming worden gerealiseerd via online en interactive media, kanalen en concepten. Digital Marketing is gericht op realisatie van klantkennis en waarde van de klant. Het uitgangspunt daarbij is het bouwen van een duurzame relatie met (potentiele) klanten door in dialoog met hen te zijn.

Digital Marketing

Online marketing (ook vaak aangeduid als digitale marketing) kan worden omschreven als het verwezenlijken van marketingdoelstellingen door gebruik te maken van van online/ internet en aanverwante digitale technieken. Elk jaar wordt er weer intensief geïnnoveerd op dit vakgebied waardoor het een van de disciplines is die het meest aan verandering onderhevig is. Bijblijven op online marketing gebied is dus echt een must voor professionals die hierin actief zijn. Hier kunnen (online) marketingopleidingen goed dienst doen. Online marketing is een relatief breed begrip. Het behelst niet alleen e-commerce en webshops, maar ook domeinen als affiliate marketing, seo, e-mailmarketing, etcetera. Dit is echter nog maar een kleine selectie uit het brede scala.

Interessante cursussen

Post HBO Opleiding Contentstrategie & Inbound Marketing (5 dagen)

Cursus Online Content Marketing (3 dagen)

Post HBO Opleiding Branded Content Srategie ( 5 dagen)

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten