Digitalisering & ICT

Werkplek in de Cloud: Op weg naar flexibiliteit

Medewerkers verwachten van ICT op de werkplek een ‘consumer-like experience’. Hoe richt u uw ICT in op die toegenomen verwachtingen? Een werkomgeving in de cloud is een mooi begin.

Een nieuwe generatie medewerkers kijkt niet meer op van elke dag een nieuwe locatie, een ander device of van doorwerken in het buitenland. Het is een generatie die niet alleen veel van zichzelf verlangt, maar ook van hun werkgever. Bijvoorbeeld dat een werkgever werkprocessen inricht op resultaat. Niet op: ‘omdat-het-nu-eenmaal-zo-gaat’. En dat een werkgever de werkplekmiddelen aanbiedt die nodig zijn. Als het even kan net zo gebruiksvriendelijk als ze privé gewend zijn. ‘Consumer-like’ dus.

De uitdagingen van de HR-manager en de ICT-manager komen steeds meer bijeen. Beide hebben belang bij het afscheid van starre, inflexibele ICT-omgevingen. Beide zien liever vandaag dan morgen een overstap naar meer dynamische, flexibele en transparante ICT-voorzieningen. Het antwoord op beider uitdagingen ligt dan ook in een oplossing die zowel de ICT- als de HR-manager aanspreekt: een werkplekomgeving in de cloud.

[sidebar name=”In-post advertisement “]

Medewerkers en directie willen flexibilisering van de werkomgeving. Dat zullen ze ook verlangen van HR én ICT. De overgang naar een werkplekomgeving vanuit de cloud en de inzet van SaaS-diensten biedt organisaties die gewenste flexibiliteit. Zowel flexibiliteit in ICTcapaciteit als in ICT-kosten. Door de werkomgeving als startpunt te nemen, is de kiem gelegd voor een tweede positieve ontwikkeling. Namelijk een laagdrempelige manier om stap-voor-stap naar de cloud over te gaan. Een manier die haast als vanzelfsprekend aansluit bij de werkprocessen van een organisatie. En die tegelijk beantwoordt aan alle eisen die gesteld worden aan de flexibiliteit van uw ICT.

 

Stap voor stap

De transitie van uw ICT naar een flexibel cloudmodel vereist een zorgvuldige aanpak, hands-on en verweven met uw specifieke werkprocessen. In deze whitepaper laten we zien hoe u deze ontwikkeling op gang brengt. Namelijk: door te starten met de werkomgeving. De zichtbare voorkant van ICT, waardoor gebruikers ervaren dat er verandering op komst is. En waarmee tegelijk duidelijk wordt aan welke eisen de achterkant – de cloud – moet voldoen.

 

[alert type=”info” title=”Leestip: Zo kom je tot een gedegen IT-strategie “] Lees het artikel

 

 

Auteur: Martijn van der Poel is Lead Consultant Cloud en werkt sinds 2007 bij KPN Consulting. Martijn heeft 10 jaar ervaring in de IT Consultancy branche op zijn naam staan en is bekwaam in het verbeteren, uitvoeren en uitbreiden van cloud services richting klanten. Martijn is gespecialiseerd in Digital Transformation, Cloud Strategy, Business & Service Development en IT Consultancy.

 

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten