Financieel Management

6 redenen om uw financiering via crowdfunding te regelen

leadership

Crowdfunding is als alternatieve financieringsvorm voor ondernemers sterk in opkomst. Jaarlijks verdubbelt het bedrag dat het publiek in projecten investeert. Waarom trekt u geen lening aan via crowdfunding? Dit zijn de voordelen van een financiering via crowdfunding.

Voordeel 1: Crowdfunding is financieren én marketing

Bij een financiering via crowdfunding krijgt u er gratis marketing bij. Terwijl u geld ophaalt vertelt u over uw bedrijf en product. Hierdoor krijgt u veel publiciteit. De marketingkracht van een crowdfund campagne is groot. Ook zijn uw investeerders geen zure en lastige financiers, maar enthousiaste klanten en ambassadeurs van uw bedrijf.

Voordeel 2: Financiering binnen 1 dag

Vanaf het moment dat uw financieringsvraag op het platform is gepubliceerd duurt het vaak minder dan 1 dag voordat u uw financiering binnen heeft. Hier gaat natuurlijk wel een goede voorbereiding aan vooraf. U maakt een uitstekend plan, waarmee u het crowdfundingplatform overtuigt uw aanvraag te publiceren. En u zorgt voor een aantrekkelijke presentatie om mensen te enthousiasmeren in uw bedrijf te investeren.

Voordeel 3: Op basis van de kwaliteit van uw onderneming

De beoordeling van uw financieringsaanvraag door het crowdfundingplatform is gebaseerd op de kwaliteit van uw ondernemingsplan. En niet op de zekerheden die u kunt bieden. Dus als u een goed plan heeft is financiering mogelijk. Waarschuwing: realiseer u, dat een afwijzing ook betekent dat de kwaliteit van uw plan onvoldoende is. Dit kan confronterend zijn.

Voordeel 4: Delen is vermenigvuldigen

Als het lukt om met crowdfunding investeerders aan u te binden, dan zijn andere financiers vaak ook bereid een financiering te verstrekken. Stel een bank was niet bereid uw hele financieringsbehoefte in te vullen. Maar wanneer u een deel via crowdfunding heeft kunnen financieren, dan is de bank vaak wél bereid het andere deel te doen. Dus door uw financiering te verdelen, is het mogelijk meer financiering te verkrijgen.

Voordeel 5: Kansen voor starters

Banken vinden het financieren van starters vaak erg lastig. U moet dan op zoek naar een alternatief. Crowdfunding is er daar één van. U brengt een deel in via eigen middelen of via familie en vrienden. Dit dekt het risicovolle deel. Met crowdfunding financiert u wat u extra nodig hebt. Met gratis publiciteit als bonus.

Voordeel 6: Ruimte voor innovaties

Als ondernemer heeft u vaak meer ideeën dan geld. Het uitwerken van een concept tot een nieuw product of dienst kost tijd én geld. Dit moet niet ten koste gaan van de financieringsruimte die u nodig heeft voor uw bestaande business. Als u de crowd kunt overtuigen van dit nieuwe concept, dan krijgt u financiering én heeft u al een eerst markttest doorstaan.

[alert type=”info” title=”Leestip: Utrecht Business Finance helpt ondernemers succesvol aan een bedrijfsfinanciering “] Lees het artikel

Auteur: Sander Kuijpers, Vennoot en adviseur bij SmitsVandenBroek Bedrijfsfinancieringen, stimuleert graag anderen om verder te denken dan wat voor de hand ligt. Collega’s en klanten beschouwen hem als resultaatgericht, betrouwbaar en een doorzetter. Sander is goed in luisteren en heb impact. Zijn passie is om ondernemers en collega’s iets mee te geven van wat hij in 15 jaar van ondernemers heeft geleerd en te laten profiteren van zijn bedrijfskundige kennis.

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten