HRM

De toekomst van de werkplek

leadership

“In de toekomst gaat de werkplek veranderen. De komst van een nieuwe generatie medewerkers en de snelle ontwikkelingen op het gebied van Cloud gaan hier een grote rol in spelen.”

Aan het woord is Tim Kieft, Business Development Manager Online Workspace van INTO en auteur van het boek  ‘Cloudsource je ICT’. Ondanks de snelle opkomst van Cloud oplossingen, ziet Kieft dat de visie van Nederlandse IT-leveranciers op de Cloud niet aansluit bij hoe cloud oplossingen – zoals die van Microsoft – het IT-landschap laten veranderen. “Op de World Partner Conference van Microsoft viel het me weer op. Door de aantrekkende economie wordt er weer geïnvesteerd en lijken IT-leveranciers in Nederland al snel te denken dat ze strategisch weer op de goede weg zijn en dus nog niet hoeven over te stappen op de Cloud. Maar dat biedt geen stabiele basis voor de toekomst. Om voorop te kunnen blijven lopen op de concurrentie, is een overstap naar Online Werken een must.”

Belangrijke ontwikkelingen
Volgens Kieft zijn er vier ontwikkelingen die de komende jaren bepalend zullen zijn voor het IT-landschap. De eerste is Windows as a Service. “Windows 10 gaat de laatste versie zijn die als pakket verkocht wordt. Net als Office 365, wordt ook Windows een dynamisch en ‘levend’ geheel. Op de achtergrond worden er continu functionaliteiten aan Windows toegevoegd, zonder dat je daar iets van merkt.”
AdDe volgende ontwikkeling is Continuum op Windows Phone 10. Hiermee hebben Windows Phone 10 gebruikers een complete PC op zak waarop desktopprogramma’s draaien, zodat je altijd en overal kan werken. “En als u uw smartphone als mini-kantoor gebruikt, dan zult u ook merken dat de browser langzaam verdrongen wordt door een scala aan apps. Privé zie je dat ook al gebeuren. Hoe makkelijk is het om even op de app te kijken wat voor weer het wordt of hoeveel file er staat op weg naar uw volgende afspraak.”
De opkomst van Cloud Service Aggregators is volgens Kieft de laatste ontwikkeling die vorm gaat geven aan de werkplek van de toekomst. “Door het groeiend aantal Cloud-apps, ontstaat ook de behoefte om deze onder controle te houden en gebundeld aan te bieden. Office 365 van Microsoft is daar een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook Cloud Service Aggregators die je de zekerheid geven over bepaalde risico’s van apps en die zelfs risicovolle apps kunnen blokkeren.”

[alert type=”info” title=”Leestip: Hoe meet u employability met HR-Analytics? “] Lees het artikel.

Cloud heeft de wereld veranderd
“Of Microsoft is toch in ieder geval hard op weg om dit voor elkaar te krijgen.” Dat is in ieder geval wat Kieft ziet gebeuren. “Veel organisaties aarzelen nog om over te stappen naar bijvoorbeeld Office 365 vanwege de maandelijks terugkerende kosten. Maar als u ziet wat udaarvoor terug krijgt, dan is het eigenlijk logisch dat u een maandelijkse fee moet betalen. Office 365 heeft het afgelopen 400 updates gehad, waar de licentiehouders niets van hebben gemerkt. Ze hebben geen lastige upgrade hoeven draaien en de kosten zijn gewoon gelijk gebleven.”

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR E-LEARNING

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten