HRM

Eerste hoogleraar Loopbaanmanagement benoemd

leadership

De arbeidsmarkt verandert in hoog tempo. Mensen werken langer door en blijven niet meer hun leven lang voor dezelfde werkgever werken. Ook het studieklimaat is flink op de schop genomen waardoor studenten sneller studeren en hogere kosten maken. Tegelijkertijd houdt één op de drie ziekmeldingen in Nederland verband met een werk gerelateerde psychische oorzaak. Tijdig loopbaanadvies- en begeleiding kan problemen op de arbeidsmarkt voorkomen en met een kleine investering kunnen grote problemen worden opgelost. Naar aanleiding van deze maatschappelijke ontwikkeling benoemt de Open Universiteit daarom met ingang september 2015 dr. Judith Semeijn tot bijzonder hoogleraar Loopbaanmanagement.

Loopbaanmanagement

Loopbaanmanagement omvat de activiteiten van bedrijven, werknemers en studenten die gericht zijn op het langer en optimaal kunnen doorwerken of studeren.

Het combineren van kennis uit het vakgebied van HRM met de expertise van loopbaanprofessionals kan relevante wetenschappelijke inzichten opleveren voor de praktijk. En dat is hard nodig, want door de veranderende arbeidsmarkt is meer kennis op het gebied loopbaanmanagement noodzakelijk. Mensen werken langer, voor meerdere werkgevers en blijven doorleren. Daarnaast maken steeds meer mensen een carrièreswitch, bijvoorbeeld omdat het werk fysiek te zwaar is om een leven lang vol te kunnen houden. Loopbaanadvies zal daarom een steeds belangrijkere rol innemen. Het benoemen van een hoogleraar loopbaanmanagement is een cruciale stap om de uitdagingen van onze arbeidsmarkt aan te gaan. 

De Leerstoel: waarom nu?

LEES MEER / HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HR ANALYTICS (ROI VAN OPLEIDINGEN) 

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten