Opleidingskunde & HRD

Medewerkers aan het roer van eigen ontwikkeling

leadership

Victas is een zorginstelling voor verslaving. Het bedrijf investeert veel in kwaliteit en de competenties van medewerkers is daarin een belangrijk speerpunt. Opleiding en training spelen hierbij een belangrijke rol. Edwin Haast, adviseur Informatievoorziening bij de HR-afdeling: “Er worden steeds hogere eisen aan onze medewerkers gesteld.

Cliënten worden steeds complexer en verslavingsproblematieken gaan vaker samen met psychische of sociale problemen. Voor Victas is permanent opleiden van medewerkers cruciaal om nu en in de toekomst de gewenste zorgkwaliteit te kunnen blijven leveren.”

Victas heeft verschillende soorten opleidingsprogramma’s. Sommige opleidingen zijn verplicht voor alle medewerkers en andere programma’s zijn op individueel niveau toegespitst op het vergroten van nieuwe kennis, competenties en vaardigheden. Voor sommige taken moeten medewerkers bovendien bevoegd zijn, bijvoorbeeld voor de Bedrijfshulpverlening (BHV). Medewerkers die deze certificering willen behouden, moeten regelmatig op herhaling komen. Opleiden is dus voor Victas een strategisch HR-instrument, om te blijven voldoen aan kwaliteitseisen.

Victas kiest bewust voor ‘blended learning’, een combinatie tussen e-learning en een praktijkgedeelte. De meeste opleidingsprogramma’s zijn voorzien van een theoriegedeelte dat medewerkers met e-Learning kunnen voorbereiden. Haast licht toe: “Medewerkers vinden het veel leuker om via e-learning te leren.

Het is interactiever en medewerkers kunnen zelf bepalen waar en wanneer ze de lesstof tot zich nemen. Ze hebben ook de mogelijkheid om toetsen te maken in e-Learning.

De voortgang en resultaten worden automatisch bijgewerkt. Wanneer is iemand gestart? Hoe lang heeft een medewerker over de toets gedaan? Wat was het resultaat? Medewerkers mogen alleen deelnemen aan het praktijkgedeelte van de opleiding als de theorie via e-learning is afgerond. Als dit niet het geval is, geeft het programma ons een signaal.”

[alert type=”info” title=”Leestip: Drie waardevolle tips bij het inzetten van e-learning”] Lees het artikel.

Haast is enthousiast over blended learning. “Deze methode sluit naadloos aan op onze visie dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling. Ze kunnen zichzelf inschrijven voor een opleiding en na akkoord handelt de leidinggevende het opleidingsverzoek af.”

 

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten