HRM Management & Leadership Strategisch Management

De enige organisaties met langetermijnsucces zijn Agile

leadership

De enige organisaties met langetermijnsucces zijn Agile

WANNEER BEN JE KLAAR VOOR DE TOEKOMST?

De veranderingen in de samenleving en de technologische ontwikkelingen gaan zo snel dat de mogelijkheid om te innoveren, om voortvarend in te spelen op kansen en om digitaal te omarmen noodzakelijk is om te overleven. Tegelijkertijd mag deze dynamiek niet ten koste gaan van andere belangrijke zaken. Juist in deze snel veranderende tijd, lopen bedrijven het risico de basis niet op orde te hebben. Denk hierbij aan onder andere voldoen aan wet- en regelgeving, behouden en werven van de juiste werknemers, betrokken personeel en een goede uitstraling van de organisatie, zowel intern als extern. Deze concepten klinken misschien minder flitsend, maar zijn minstens zo belangrijk om goede relaties op te bouwen met jouw doelgroep en werknemer.

McKinsey beschrijft in het pakkende stuk “Agility, it rhymes with Stability” hoe de meest succesvolle bedrijven “aan de ene kant ontzettend stabiel zijn, met sommige organisatorische kenmerken die lang hetzelfde blijven, en aan de andere kant snelle innovators zijn die binnen no-time de eigen middelen op een nieuw doel kunnen zetten”.

Dit is de kern van “Agile: zijn op het gebied van HR en arbeidsrecht: snel kunnen handelen en inspelen op veranderingen en behoeften, maar niet ten onder gaan aan die snelheid. Dat is precies wat organisaties van nu nodig hebben. In onze whitepaper geven wij informatie om aan de slag te gaan met Agile werken binnen jouw organisatie.

HOE AGILE IS JOUW ORGANISATIE?

Jij kent jouw eigen organisatie het beste en weet ongetwijfeld of jullie Agile zijn. Als dit niet
zo is, weet je vast ook waar het misgaat. Is jouw organisatie niet snel genoeg om mee te gaan met de veranderingen in de markt of wet- en regelgeving? Dan heeft de organisatie waarschijnlijk last van bureaucratische verschijnselen of hanteren alle afdelingen hun eigen manier van werken. Wellicht is de mindset binnen jouw organisatie star en is verandering niet welkom, in ieder geval ‘not in our backyard’ (lees: afdeling). Gaan de ontwikkelingen wel snel, maar is het moeilijk om succes echt te solideren? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een chaotische cultuur waarin continu een andere stip op de horizon wordt gezet. Weinig focus betekent meestal weinig succes.

Als je het leuk vindt, kan je hieronder het ‘testje’ van McKinsey doen om te testen:

Hoe Agile is jouw organisatie?

ROL HRM

Organisatieverandering gaat altijd over mensen en processen. Dit zijn twee factoren waarin human resource management als het goed is haar toegevoegde waarde biedt. Goede structuren voor het aannemen en behouden van mensen zorgt voor meer betrokken werknemers. Een duidelijk personeelsplan, beloningsstructuur en periodieke feedback zorgt voor vertrouwen bij werknemer en daarom meer lef en bereidheid om mee te gaan met verandering. Alvast nadenken over uitstroom van personeel, zorgt ervoor dat je niet ineens voor een ver- rassing komt te staan en verwijtbaar handelt als werkgever. Zo voorkom je dat een organisatie continuïteit verliest en voor kostenverhogende verrassingen komt te staan.

 

[alert type=”info” title=”Leestip: 6 HR-tips voor een geïnspireerde bedrijfscultuur “] Lees het artikel

Aan de andere kant kunnen lessen uit human resource management je veel leren over de manier waarop je mensen kunt motiveren. Hoe krijg je jouw mensen mee in verandering? Hoe creëer je een creatieve, innovatieve omgeving? Tegelijkertijd helpt het om ervoor te zorgen dat jouw werknemers gelukkig zijn, vitaal en doen waar ze goed in zijn. Uiteindelijk zijn jouw mensen diegenen die het moeten gaan doen. Gelukkige werknemers zijn 20% productiever dan ongelukkige werknemers.

Bron: Hrbase

Auteur: Zinzi van der Aar

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten