HR Analytics Kennistour

  • Hou me op de hoogte
  • Brochure aanvragen
  • Stel een vraag
  • Inschrijven Kennistour
  • Brochure Incompany

HR Analytics Kennistour


hr analytics kennistour

Een UBS-Kennistour brengt professionals vanuit verschillende disciplines/ branches op een unieke manier samen. Tijdens de tours wordt er unieke kennis opgedaan (aan de hand van best practices), waardevolle contacten gelegd en uiteraard veel van elkaar geleerd. Tijdens de tours heerst er een open sfeer welke doorgaans zorgt voor goede discussies, creativiteit, inspiratie en uiteindelijk een optimaal leerresultaat. Een kennistour geeft meerwaarde door ‘echte’ ervaringen, first hand stories en actieve participatie. Dit bij elkaar zorgt ervoor dat u na afloop ervan het beste uit uw eigen hr analytics aanpak kunt halen.


Onderwerpen 

Tijdens de ‘HR Analytics Kennistour’ doet u praktische kennis en kunde op over hr analytics, hr strategie, data management en data visualization. Er worden zogenoemde ”best-of-class-bedrijven bezocht” die voorlopen op hr analytics-gebied, noemenswaardige resultaten hierop hebben geboekt en deze resultaten graag met ons delen. Denk bijvoorbeeld aan het succesvol implementeren van hr analytics in de organisatie of het beter kunnen visualiseren van HR data. Omdat een deel van de ”succes stories” doorgaans zit in het DNA van de organisatie, bezoeken we de bedrijven persoonlijk. Tijdens de presentaties, discussies en rondleidingen, kunt u zodoende beter ervaren, hoe dit soort bedrijven opereren en hoe u er vervolgens uw voordeel mee kunt doen.


Learnings van de kennistour

bedrijfsbezoek kennistour

Na afloop van deze kennistour heeft u praktische kennis opgedaan van diverse best-of-class-bedrijven op het gebied van hr analytics. Aan de hand van diverse best-practices, bent u op de hoogte gebracht van de (on)mogelijkheden die HR Analytics biedt, hoe u door middel van HR Analytics uw data beter kunt visualiseren en hoe HR Analytics bijdraagt aan het behalen van de bedrijfsdoelstellingen. Na afloop van de kennistour heeft u tevens meer inzicht in het fact-based bekijken van investeringen in Human Resources en weet tot slot hoe u uw rapportages het beste kunt visualiseren en hoe u deze overtuigend kunt presenteren.


Voor wie is deze kennistour ?

De HR Analytics Kennistour is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van HR Analytics & Data Management. De kennistour is een executive training wat betekent dat een bepaald werk- en denkniveau gewenst is. Doorgaans hebben onze deelnemers een HRM- of bedrijfskundige achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. In principe staat het iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring.


Programma Kennistour

Algemeen

Tijdens deze 1-daagse kennistour bezoekt u drie best-of-class-bedrijven op het gebied van HR Analytics in de regio Midden-Nederland. In een authentieke ‘schoolbus’ wordt u onder begeleiding van UBS vanuit Utrecht vervoerd naar de desbetreffende organisaties. Bij de bedrijven in kwestie wordt er telkens een presentatie/discussie/ Q&A verzorgt door de verantwoordelijke op het gebied van HR Analytics en vervolgens afgerond met een ‘experience’ rondleiding. Tijdens de busrit verzorgt de UBS-docent ook enkele colleges waardoor de opgedane kennis bij de bedrijven in (breder) strategisch perspectief wordt geplaatst. Aan het einde van de dag wordt u, na een korte wrap-up, weer in Utrecht afgezet. 


bus kennistour

Dagprogramma (vrijdag 29 november 2019)

Van ongeveer 09.15 uur tot 10.00 uur vind het eerste inleidende college plaats in de bus. Het wordt verzorgd door begeleidend docent Gerard Evers van Utrecht Business School. Vanaf  10.00 uur worden we ontvangen bij het Ministerie van Defensie waar het onderwerp ‘Inbedding van HR Analytics’ centraal staat. De HR-verantwoordelijke verzorgt de sessie hierover en leidt ons rond door de organisatie. Na dit bezoek rijden vervolgen we onze weg naar ABN AMRO waar we rond 11.00 uur een presentatie krijgen over het thema ‘Implementatie van HR Analytics’. Na dit bezoek wordt er geluncht en doorgereden naar het derde te bezoeken bedrijf. Onderweg wordt er weer een college verzorgd door de begeleidend docent die de opgedane learnings zal duiden en in een breder strategisch perspectief zal plaatsen. Het derde bedrijf  (Jumbo Supermarkten) wordt rond 14.30 uur aangedaan. Hier wordt het thema: ‘Meten en Monitoren van HR Analytics-beleid’ uitgebreid belicht en besproken. Na deze sessie, en aansluitende rondleiding, rijdt de bus weer richting Utrecht, waar na een korte ‘wrap up’ iedereen weer wordt afgezet en de dag officieel wordt besloten.


Data, tijden en logistiek

Deze kennistour gaat twee keer per jaar van start. HR Analytics Tours vinden gemiddeld om het half jaar plaats. Er wordt op vrijdag 29 november 2019 gestart rond 09.00 uur in Utrecht (Savannahweg 17, 3542 AW Utrecht). Er wordt geluncht bij de bedrijven en/ of in de bus (dit is inbegrepen bij de tour). U wordt tot slot weer afgezet in Utrecht rond 17.00 uur. U kunt uw auto (gratis) parkeren op en rond het bedrijfsterrein in Utrecht. Bij meer dan 10 deelnemers, wordt de kennistour verzorgd in een (Amerikaanse) schoolbus. Bij minder dan 10 deelnemers wordt de kennistour verzorgd in een (Transporter) Volwagen bus.


Deelnemen aan deze kennistour

Schoolbus UBSWilt u deelnemen aan deze HR Analytics Kennistour? Dan kunt u zich via de link hieronder aanmelden. De kennistour kent geen winstoogmerk en wordt derhalve kostendekkend aangeboden. Om deze reden, vragen we een bijdrage van ‘slechts’ 95 euro (ex btw). Dit bedrag is inclusief catering, vervoer, colleges en cursusmateriaal en geldt bij 15+ deelnemers. Wanneer zich 11-15 deelnemers aanmelden, bedraagt de eigen bijdrage 145 euro p.p. (ex btw). Bij 6-10 deelnemers bedraagt de eigen bijdrage 195 euro (ex btw). Voor (betaalde) leden van het Utrecht Business Netwerk is deelname gratis. Deze opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Wilt u zich aanmelden voor deze kennistour? Klik dan hier en/ of vraag de bijbehorende brochure aan.


U kunt onze kennistours ook incompany boeken 

U kunt een UBS Kennistour ook incompany boeken. Deze tour wordt bijvoorbeeld vaak geboekt door teams/ afdelingen die gezamenlijk aan de slag moeten met HR Analytics, datavisualisatie en/ of activiteiten waarbij er (hr) data anders gemanaged dient te worden. Indien u hier ook interesse in heeft, vernemen we dat uiteraard graag. Afhankelijk van uw wensen en behoeften, wordt er een conceptprogramma voor u opgesteld. Vervolgens wordt bekeken welke bedrijven, sprekers en docenten hier invulling aan zouden kunnen geven. Wanneer dit inzichtelijk is, volgt een offertetraject en na akkoord wordt alles voor uw afdeling/ team georganiseerd. Wilt u meer informatie over onze incompany kennistours? Klik dan hier en/ of vraag de bijbehorende brochure aan


 UBS Plus/ Utrecht Business School 

Deze kennistour wordt u aangeboden door UBS Plus/ Utrecht Business School. UBS Plus is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School. Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, bedrijfskunde, strategie, hrm, inkoop en management & leadership. Voor vragen, advies of meer informatie over Utrecht Business School contact de redactie en/ of bekijk de video hiernaast.