Financieel Management

Verschillende soorten voordelen van fusies en overnames

Voordelen van Fusies en overnames zijn legio. Fusies en overnames kan kostenefficiëntie genereren door middel van schaalvoordelen, kan de inkomsten via winst in marktaandeel te vergroten en kan zelfs van fiscale voordelen genereren. De belangrijkste voordelen van fusies en overnames zij verhoogde waarde generatie, stijging van de kosten-efficiëntie en toename van het marktaandeel. Voordelen van fusies en overnames de belangrijkste redenen waarom de bedrijven in te voeren in deze aanbiedingen. Fusies en overnames kan genereren fiscale winsten kunnen verhogen van de inkomsten en kunnen de kosten van kapitaal te verminderen. De belangrijkste voordelen van fusies en overnames zijn de volgende:

Grotere waarde creatie

Fusies en overnames leiden vaak tot een hogere waarde genereren voor het bedrijf. De verwachting is dat de aandeelhouderswaarde van een onderneming na fusies of overnames zou groter zijn dan de som van de aandeelhouder waarden van de moedermaatschappijen. Fusies en overnames in het algemeen succesvol in het genereren van kostenefficiëntie door de uitvoering van schaalvoordelen. Fusie & Overname leidt ook tot fiscale voordelen en kan zelfs leiden tot een verhoging van de inkomsten door middel van marktaandeel te winnen. Bedrijven gaan voor fusies en overnames van het idee dat de gezamenlijke onderneming in staat zal zijn om meer waarde dan de afzonderlijke bedrijven genereren. Wanneer een bedrijf koopt een andere, verwacht dat de nieuw gegenereerde aandeelhouderswaarde zal hoger zijn dan de waarde van de som van de aandelen van de twee afzonderlijke bedrijven.

Fusies en overnames

Fusies en overnames blijken te zijn echt gunstig voor de bedrijven als ze verwering door de moeilijke tijden. Als het bedrijf die vanaf diverse problemen lijden in de markt en is niet in staat om de moeilijkheden te overwinnen, kan het gaan voor een overname deal. Als een bedrijf, die een sterke aanwezigheid op de markt heeft, koopt de zwakke onderneming, dan is een meer concurrerende en rendabele onderneming kunnen worden gegenereerd. Hier, de doelvennootschap voordelen als het wordt uit de moeilijke situatie en na zijn verworven door het grote onderneming, het gezamenlijke bedrijf hoopt groter marktaandeel. Dit komt omdat van deze voordelen die de kleine en minder krachtige ondernemingen bereid zijn verworven door de grote ondernemingen.

Kosten-efficiëntie

Wanneer twee bedrijven samen te komen door de fusie of overname, het gezamenlijke bedrijf voordelen in termen van kostenefficiëntie. Een fusie of overname is in staat om schaalvoordelen die op zijn beurt genereert kostenefficiëntie te creëren. Als de twee bedrijven vormen een nieuw en groter bedrijf, de productie gebeurt op een veel grotere schaal en bij de uitgang de productie toeneemt, zijn er sterke kans dat de kosten van de productie per eenheid output wordt verminderd. Een verhoging van de kosten-efficiëntie wordt beïnvloed door de procedure van fusies en overnames. Dit komt omdat fusies en overnames leiden tot schaalvoordelen. Dit op zijn beurt bevordert de kostenefficiëntie. Als de ouder bedrijven samensmelten tot een grotere nieuwe onderneming vormen de omvang van de activiteiten van de nieuwe onderneming vergroot. Als output stijgt de productie er is kans dat de kosten per productie-eenheid zal naar beneden komen

Fusies en overnames zijn ook gunstig

* Wanneer een onderneming wenst te betreden een nieuwe markt
* Wanneer een onderneming wil nieuwe producten te introduceren door middel van onderzoek en ontwikkeling
* Wanneer een vorm wil bereiken administratieve voordelen
* Om een groter marktaandeel
* Om lagere kosten van exploitatie en / of productie
* Om bij een sterkere concurrentiepositie
* Voor de industrie know-how en de positionering
* Voor Financiële hefboomwerking
* Om de winstgevendheid te verbeteren en EPS

Een stijging van het marktaandeel is een van de plausibele voordelen van fusies en overnames. In het geval dat een financieel sterk bedrijf verwerft een relatief bedroefd is, kan de resulterende organisatie ervaring een substantiële stijging van het marktaandeel. De nieuwe onderneming is meestal meer kosten-efficiënt en concurrerend ten opzichte van de financieel zwakke ouders organisatie.

Kan worden opgemerkt dat fusies en overnames blijken te zijn nuttig in de volgende situaties: Ten eerste, wanneer een bedrijf onderneming wenst te maken van haar aanwezigheid voelbaar in een nieuwe markt. In de tweede plaats, wanneer een bedrijf de organisatie gebruik wil maken enkele administratieve voordelen. Ten derde, wanneer een onderneming is in het proces van invoering van nieuwe producten. Nieuwe producten worden ontwikkeld door de R & D vleugel van een bedrijf.

Auteur: Diederik van der Sluis

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten