Opleidingskunde & HRD

Binnenkort van start: Business Controlling & Accounting (cursus)

leadership

De laatste jaren wordt er steeds meer gevraagd van de business controller. Naast de inhoudelijke financiele expertise, wordt er steeds vaker een beroep gedaan op uw kennis en kunde van non-financiële zaken. U dient steeds vaker mee te kunnen denken over strategie, door de cijfers heen kunnen kijken en aan kunnen geven welke resultaten er nodig zijn om de strategie te laten werken. De nieuwe rol van de controller verschuift dus steeds meer naar die van business partner. Wilt u mee kunnen in uw nieuwe rol, dan is opleiding op dit vlak een absolute noodzaak. Deze cursus helpt u hierbij. 

Onderwerpen

– Hoe ga je om met financiële informatievoorziening?
– Wat komt er kijken bij het informatieverzorgingsproces?
– Hoe maak je een goede financiële analyse?
– Hoe stel je een goede financiële rapportage op?
– Wat is de rol van auditing, compliance en governance?
– Hoe bestuur en beheers je deze aspecten?
– Wat komt er kijken bij risk management en managerial control?
– Hoe ontwerp en verbeter je een management control systeem?

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om naast financieel advies ook te adviseren over non-financiële zaken. U heeft diepgaande kennis over strategie, u kunt een betere doorvertaling maken van cijfers, weet u de juiste instrumenten te gebruiken om in control te blijven en weet beter aan te geven welke resultaten behaald moeten. Na afloop van de cursus heeft u meer kennis en kunde van het informatievoorzienings- proces, auditing, compliance en governance en bent u een betere business partner voor het management. Tot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van riskmanagement, managerial control en control systemen.

Wilt u meer weten over deze cursus? Klik hier.

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten