HR Management

Binnenkort van start: Cursus Lean & Process Management

U wilt als manager doorgaans dat er effectief wordt samengewerkt en dat medewerkers verantwoordelijkheid en initiatief nemen met een duidelijke focus op het halen van de strategische bedrijfsdoelen. Hoe krijg je dat nu allemaal voor elkaar? Door het verwijderen van activiteiten die geen waarde toevoegen voor de consument, kan de tevredenheid worden verhoogd en worden de kosten verlaagd. Lean Management is het streven naar een cultuur van continu verbeteren, gericht op het elimineren van verspillingen. U kunt het toepassen voor allerhande bedrijfsprocessen, variërend van marketing- tot hrm-processen en van IT- tot logistieke processen. 

Onderwerpen

– Welke principes en uitgangspunten zijn er binnen Lean Management?
– Hoe creëer je een bedrijfscultuur van continue verbeteren van processen?
– Welke fases zijn er te onderkennen binnen de Lean-methodiek?
– Waardeanalyse, verspillingsanalyse, Value Stream Mapping, Kaizen.
– Hoe verzamel je relevante data en hoe interpreteer je deze?
– Hoe werk je toe naar oplossingen, verbeteringen en kostenreducties?
– Hoe implementeer je oplossingen en zorg je voor borging in het proces?

Resultaat

Na afloop van de cursus Lean- en Process Management bent u in staat om zelfstandig Lean Management in te voeren in uw organisatie en hier tevens kundig uitvoering aan te geven. U kunt op een gestructureerde manier de belangrijkste knelpunten en oorzaken in kaart brengen en hier duurzame oplossingen voor formuleren. Uw oplossingen zijn gericht op het verminderen van verspillingen, het efficiënter inrichten van processen, het scheiden van waarde toevoegende en niet-waarde toevoegende activiteiten. U weet na afloop van de cursus te allen tijden wat de strategische en praktische implicaties van uw keuzen zijn. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van proces- , lean- en verandermanagement.

Meer weten? Lees hier meer over deze cursus

Tags

Over de auteur

UBS Plus Redactie

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten