Inkoopmanagement

Binnenkort van start: Cursus Purchase Leadership & Implementation

leadership

Inmiddels heeft elke zichzelf respecterende organisatie een chief procurement officer. De grote uitdagingen van deze tijd vragen echter niet om managen, maar om vernieuwend leiding geven. Elke inkoper zou op zoek moeten gaan naar de leider in zichzelf. Modern leiderschap betekent je belangrijkste toeleveranciers kunnen bewegen samen je strategie te helpen verwezenlijken en gewenste implementaties doorvoeren. En, last but not least, kunnen omgaan met heel uiteenlopende stakeholders. Na afronding van deze opleiding weet u precies wat er nodig is om een inkooporganisatie te veranderen en heeft u de juiste management skills en –inzichten om implementaties succesvol door te kunnen voeren.

Onderwerpen

  • AdWelke trends en ontwikkelingen en inzichten binnen strategische inkoop zijn er?
  • Hoe ga je om met procurementprocedures, aanbestedingen en contracting?
  • Welke theorieën, inzichten en changeconcepten zijn er binnen inkoop te gebruiken?
  • Welke purchase-technieken, analyses en instrumenten staan tot mijn beschikking?
  • Hoe implementeer en integreer ik een strategisch inkoopproces in de organisatie?
  • Welke rol spelen leadership, bedrijfscultuur, waarden en politiek bij verandering?
  • Welke skills zijn vereist om een inkoopstrategie succesvol door te kunnen voeren?
  • Hoe kan ik het volledige strategische inkoopproces meten, monitoren en managen?

Resultaat

Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig uitvoering te geven aan de inkoopstrategie. U weet hoe u een effectief inkoopproces kunt opstarten en hoe u de organisatie kunt bewegen in een wenselijke richting. U bent op de hoogte van de (on)mogelijkheden die bepaalde managementstijlen hebben voor het welslagen van veranderprocessen. U weet tevens hoe u het beste om kunt gaan met interne weerstand en het veranderen van bestaande structuren en culturen. U bent op de hoogte van de succesfactoren van change leaders en weet hoe u een succesvolle inkoopimplementatie kunt doorvoeren. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van inkoopmanagement, procurement en procedures.

Meer over deze cursus weten? Klik hier.

 

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten