Business Development Innovatiemanagement

Het Internet of Things en de rol van je bedrijf

leadership

Er zijn al meer geconnecteerde apparaten op de wereld dan mensen. Maar dat is een schijntje van wat men verwacht in 2020: 50 miljard geconnecteerde apparaten; gemiddeld ongeveer acht per persoon. Deze geconnecteerde apparaten hebben te maken met alle aspecten van ons dagelijks leven: de meest voor de hand liggende zijn de geconnecteerde auto en huis, maar denk ook aan gezondheidstoepassingen. Wat betekent dit voor bedrijven?

Nu is het natuurlijk interessant om te filosoferen over hoe het leven er uit zal zien, maar minstens zo interessant is om te zien welke zakelijke implicaties dit IoT heeft. Ik probeer daarin aan de van van het geconnecteerde huis, ofwel smart home, wat inzicht te verschaffen.

 50 miljard geconnecteerde apparaten

Captura de pantalla 2015-06-19 12.51.11

Het Smart Home van 2020

Captura de pantalla 2015-06-19 12.54.52

Het Smart Home is niet echt toekomstmuziek meer. Nu al beginnen onze huizen vol te hangen met apparaten zoals Nest Thermostaat, Sonos en Philips Hue, allemaal verbonden met het internet. Apple HomeKit is net gelanceerd, en zou de rol moeten spelen van brug tussen al deze apparaten. Maar ook Samsung is bezig met zijn eigen ‘HomeKit’, door de aankoop van Smartthings verleden jaar. En Amazon lanceerde dit jaar zijn Dash button, om met een druk om de knop nieuwe producten te bestellen.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten