Business Development Innovatie Management

Het Internet of Things en de rol van je bedrijf

Er zijn al meer geconnecteerde apparaten op de wereld dan mensen. Maar dat is een schijntje van wat men verwacht in 2020: 50 miljard geconnecteerde apparaten; gemiddeld ongeveer acht per persoon. Deze geconnecteerde apparaten hebben te maken met alle aspecten van ons dagelijks leven: de meest voor de hand liggende zijn de geconnecteerde auto en huis, maar denk ook aan gezondheidstoepassingen. Wat betekent dit voor bedrijven?

Nu is het natuurlijk interessant om te filosoferen over hoe het leven er uit zal zien, maar minstens zo interessant is om te zien welke zakelijke implicaties dit IoT heeft. Ik probeer daarin aan de van van het geconnecteerde huis, ofwel smart home, wat inzicht te verschaffen.

 50 miljard geconnecteerde apparaten

Captura de pantalla 2015-06-19 12.51.11

Het Smart Home van 2020

Captura de pantalla 2015-06-19 12.54.52

Het Smart Home is niet echt toekomstmuziek meer. Nu al beginnen onze huizen vol te hangen met apparaten zoals Nest Thermostaat, Sonos en Philips Hue, allemaal verbonden met het internet. Apple HomeKit is net gelanceerd, en zou de rol moeten spelen van brug tussen al deze apparaten. Maar ook Samsung is bezig met zijn eigen ‘HomeKit’, door de aankoop van Smartthings verleden jaar. En Amazon lanceerde dit jaar zijn Dash button, om met een druk om de knop nieuwe producten te bestellen.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten