Marketing Management

Profiteren van LinkedIn met B2B content

leadership

In de workshops die ik geef over nieuwe media komen veel voorbeelden voorbij hoe je sociale media kanalen als Facebook, Twitter en Instagram succesvol kunt inzetten met sterke content. Toen ik laatst de vraag kreeg naar success cases op LinkedIn kon ik er niet zo maar een aantal uit mijn mouw schudden. En dus ging ik op zoek. Gelukkig heb ik een aantal mooie LinkedIn cases kunnen vinden die ik zeker in mijn workshops ga gebruiken. Uiteraard deel ik ze ook graag via mijn blog.

CapGemini: gecureerde content als leadmachine

CapGemini heeft LinkedIn verankerd in haar organisatie om structureel via dit kanaal aan leads te komen. Hiervoor heeft het een effectieve content marketing strategie opgezet. De strategie is simpel: wekelijks worden ongeveer vijftig artikelen gepubliceerd rond relevante thema’s. Deze content maakt CapGemini niet zelf maar in combinatie met content partners. Aan de content wordt een bataljon aan experts van CapGemini gekoppeld aan social media coaches. De ambitie? Decisionmakers hoeven alleen dit platform te volgen om volledig op de hoogte te blijven. En deze aanpak is succesvol: gemiddeld scoort CapGemini 3.000 nieuwe volgers op LinkedIn per week.

KLM: Meet & Seat

KLM is in Nederland één van de absolute koplopers op social gebied. Op LinkedIn speelt KLM slim in op netwerk mogelijkheden van zakelijke klanten. Zo kun je via LinkedIn kijken naast wie je wil zitten in het vliegtuig. Misschien leuk om te activeren met een actie zoals: naast wie zou jij willen zitten op jouw volgende business vlucht? Zeker als je daarbij ook nog eens echt kans maakt om naast Johan Cruijff, Matthijs van Nieuwkerk of KLM topman Camiel Eurlings te zitten.

Promiss: LinkedIn campagne gericht op zakenvrouwen

Kledingmerk Promiss zette LinkedIn als platform in om de Nederlandse werkende vrouw te voorzien van stylingtips en adviezen via de Linkedin-campagne ‘Kleren maken de Vrouw’. Op basis van een vragenlijst kregen de vrouwen stylingtips van Promiss. Dit advies kon gedeeld worden op LinkedIn of Facebook. Het kledingmerk gebruikte LinkedIn voor de actie, omdat ze wisten dat veel van hun klanten bij Promiss kleding kopen voor een zakelijke gelegenheid.

Unicef: awareness op LinkedIn voor kinderarbeid

Mooie awareness campagne van Unicef op LinkedIn die tot denken zet. Bij het inloggen kreeg je een “servicemededeling” van LinkedIn, die vertelde dat ene Jusuf Ad Assalia uit Burkina Faso je profiel het meest bekeken had. Omdat de mededeling precies boven de plek stond waar je kunt zien wie jouw profiel heeft bekeken op LinkedIn, viel de uiting duidelijk op. Als je erop klikt, kom je uit op het profiel van Jusuf op LinkedIn. Hij blijkt als kind in een mijn te werken en onder meer stenen kapot te slaan. Daarna verschijnt een layover waarin wordt opgeroepen om bij te dragen in de strijd tegen kinderarbeid. Je kunt het profiel van Jusuf ook nog eens delen met derden, waardoor de campagne nog meer aandacht krijgt.

LinkedIn als content platform

Om me heen hoor ik van veel mensen dat je LinkedIn ook steeds beter kunt inzetten als content platform. Interessant zeker aangezien het netwerk vergeleken met andere sociale media hoog scoort qua engagement en CTA. Ik verwacht dan ook dat we op korte termijn steeds meer content op LinkedIn gaan zien.

“Engagement op LinkedIn scoort tot 8 keer hoger”
“Meer dan 90% van de LinkedIn leden die actief content consumeren doen dit om (professioneel) relevante informatie te verzamelen.”
“Ter vergelijking: Twitter zit op 29% en Facebook op 27%”

Mis ik nog mooie of leuke LinkedIn content?

Heb jij nog aanvullingen als je dit leest? Let me know via Twitter @AangenaamAnders of mail bart@aangenaamanders.nl

Bron: Bart Waterschoot, Aangenaam Anders

Het bericht Profiteren van LinkedIn met B2B content verscheen eerst op Content Marketing Management.

Wil je aan de slag met (financiële) waardecreatie en/of het verhogen van je organisatiewaarde?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul jouw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten