Kennissessie HR Analytics

  • Hou me op de hoogte
  • Inschrijven Kennissessie
  • Stel een vraag

Kennissessie HR Analytics


Er circuleren nogal wat aannames die voortkomen uit een soort onderbuikgevoel. Soms blijken die niet te kloppen. En als ze wél kloppen, kun je veel gerichter gaan sturen. HR-analytics kan het onderbuikgevoel onderbouwen of weerleggen – het maakt het mogelijk te achterhalen welke investeringen in mensen écht renderen en welke niet. HR-data dienen als basis. Bij voorkeur worden deze data gekoppeld aan harde gegevens over bijvoorbeeld omzet, verkoopcijfers, winst of klanttevredenheid. Pas dan achterhaal je de werkelijke invloed van de factor mens.


Onderwerpen & learnings

Tijdens deze kennissessie doet u praktische kennis en kunde op over hr-analytics, data management en de impact die deze insights kunnen hebben op bedrijfsstrategie en business development. Met andere woorden: wat draagt de factor mens nu daadwerkelijk bij aan bedrijfsgroei? De sessie wordt door Hans van der Spek (Berenschot) verzorgd. Na afloop van de sessie bent u in staat om effectiever uitvoering te geven aan analyticsbeleid. U weet wat de strategische en praktische implicaties van uw keuzen zijn. U weet beter hoe u tot een juiste data- en analyticsstrategie kunt komen en weet ook hoe u in logische stappen tot een goede executie kunt komen. Tot slot bent u op de hoogte van de laatste kennis en inzichten op het gebied van hr analytics.


bedrijfsbezoek kennistour

Voor wie is deze sessie bedoeld ? 

Deze sessie is bedoeld voor professionals die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van data-analyse en data management in relatie tot bedrijfsgroei/ business development. Voor deze sessie is een bepaald werk- en denkniveau gewenst. Doorgaans hebben onze deelnemers een bedrijfskundige- of hrm-achtergrond, 5 tot 15 jaar relevante werkervaring en HBO+ denkniveau. Het staat iedereen vrij om deel te nemen, onze ervaring is echter dat het optimale leerresultaat ligt bij een ruimere werkervaring. 


Data, tijden en logistiek

Deze sessie vind twee keer per jaar plaats. De eerstvolgende gaat van start op vrijdag 27 maart 2020 en duurt van 15.45 uur tot 16.45 uur. De locatie is Floraweg 25 te Utrecht (Hotel Carlton President). U kunt gratis parkeren op het parkeerterrein van het hotel.


Deelnemen aan deze sessie 

Wilt u deelnemen aan deze sessie? Dan kunt u zich via de link hieronder aanmelden. Deze kennissessie heeft geen winstoogmerk en wordt derhalve kostendekkend aangeboden. Om deze reden, vragen we een bijdrage van 35 euro p.p. (ex btw). Dit bedrag is inclusief catering, colleges en cursusmateriaal. Deze opleidingskosten zijn overigens aftrekbaar van de belasting. Wilt u zich aanmelden voor deze sessie? Klik dan hier


 UBS Plus/ Utrecht Business School 

Deze kennissessie wordt u aangeboden door UBS Plus/ Utrecht Business School. UBS Plus is bedoeld om professionals te inspireren en te motiveren bij het veranderen van uzelf, uw team of uw organisatie naar nieuwe gewenste situaties. UBS Plus is een initiatief van Utrecht Business School. Utrecht Business School is de business school voor management executives en business leaders in Nederland. Wij leiden onze deelnemers op tot zwaardere professionals en bereiden ze voor op een volgende stap in hun carrière. Dit doen we op de vakgebieden finance & accounting, marketing en communicatie, it en crm, bedrijfskunde, strategie, hrm, inkoop en management & leadership. Voor vragen, advies of meer informatie over Utrecht Business School contact de redactie en/ of bekijk de video hiernaast.