Innovatie Management

​7 tips voor dagelijkse innovatie

Innovatie, het is meer dan incidenteel succes, het technische vernuft van een enkeling of een extraatje van het bedrijf. Om een organisatie succesvol te houden, is het noodzakelijk om te blijven innoveren. Bijvoorbeeld door nieuwe markten te betreden, samenwerkingen aan te gaan, processen strakker in te richten of producten te verbeteren. Dit soort innovatie kan elke dag ontstaan, gewoon op de werkvloer. Mits het juiste klimaat hiervoor geschapen wordt.

Hoe zorg je ervoor dat innovatie een onderdeel wordt van de dagelijkse gang van zaken op het werk? Om hier achter te komen, organiseerde Microsoft-Lync specialist StartReady de masterclass ‘Dagelijks Innoveren’. Jeff Gaspersz (Hoogleraar Innovatie Nyenrode Business University), Arjan Oude Kotte (Directeur Small & Mid Market Microsoft), Lucas Wensing (CEO StartReady) en Michiel Willemse (partner bij Productivity Partners) kwamen aan het woord. Voor iedereen die er niet bij kon zijn, hier is een recap: 7 tips voor dagelijkse innovatie.

1. Denk niet aan nieuw, maar aan vernieuwen

Een heersende gedachte is dat innoveren betekent dat er een totaal nieuw product of concept bedacht moet worden. Niets is minder waar. Probeer ‘praktische innovatie’ eens te zien als het vernieuwen van iets wat al bestaat of als het slim omgaan met kansen. Je zult zien dat creatieve ideeën een stuk sneller in je opkomen!

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Tags

Over de auteur

UBS Plus Redactie

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten