Algemeen

Content marketing: Breng uw boodschap in beeld met beeld!

leadership

Beeld komt in de meeste gevallen veel krachtiger over dan tekst. U hoeft maar een blik te werpen op een foto of illustratie en het roept direct een bepaalde emotie op of straalt een bepaalde sfeer uit. Wanneer u de juiste beelden gebruikt is de eerste connectie met uw potentiële klant zo gemaakt. Maar welke beelden werken nu het beste voor uw bedrijf of product? 

Voordat u begint met het bedenken welke beelden u wilt gaan gebruiken voor uw bedrijf of product is het belangrijk om te definiëren wat u wilt uitstralen. Welke boodschap wilt u overbrengen? Kies beelden die deze boodschap versterken en een weerspiegeling hiervan zijn. In deze blog geven we u drie concrete tips.

1) Bedrijfsidentiteit 

Wie is uw doelgroep en wat spreekt deze personen aan? Waar moet uw doelgroep aan denken als ze uw naam horen? En belangrijk: wat wilt u als organisatie zelf uitstralen?

Een mooi voorbeeld van een organisatie met een sterke bedrijfsidentiteit is Coolblue. Zij gebruiken in hun beelden consequent medewerkers met een Coolblue-polo aan. Wat zij hier onder andere mee uitstralen is service en klantgerichtheid.

Een andere organisatie die opvallende keuzes maakt in beeldgebruik is radiozender 538. Onlangs kwam de zender (wederom) in het nieuws vanwege een nieuwe campagne waarin ‘luisteraars verkoeling zoeken tijdens de zomer’. De meningen over deze beelden zijn verdeeld vanwege de seksistische uitstraling. Met deze campagne probeert radio 538 hun jonge doelgroep aan te spreken. Daarnaast krijgen ze op deze manier veel (positieve en negatieve) aandacht.

2) Soort foto’s

Wanneer u gebruik wilt maken van foto’s, kies dan één bepaalde stijl en gooi geen verschillende kleuren en stijlen door elkaar heen. Dit laatste creëert chaos en dat beeld zal men dan ook gaan vormen over uw product of bedrijf. Zorg er dus voor dat alle foto’s onder één thema vallen of dat het kleurenschema in de foto’s overeenkomt.

De DRU Cultuurfabriek heeft dat goed in de gaten, en gebruikt bijvoorbeeld altijd zwart-witfoto’s en hun herkenbare oranje huisstijl voor de posters.

3) Verhaal van de foto en kleurgebruik

Kijk concreet naar wat uw foto overbrengt. Probeer met iedere foto een onderwerp weer te geven in een mooie compositie (denk hierbij aan de diepte van een foto, voorgrond en achtergrond), want zo wordt de foto krachtiger. Tevens vertelt de kleur van de foto veel over het gevoel dat u wilt uitstralen. Er zijn koude kleuren (blauwe ondertoon) en warme kleuren (gele ondertoon) in een foto. Maak een bewuste keuze.

We zien echter ook dat veel bedrijven een kleur kiezen die past bij de huisstijl. KLM kiest voor blauw en Heineken voor groene accenten. De laatste partij is natuurlijk ook goed bekend van oranje uitingen om het Oranjegevoel uit te stralen, tijdens WK’s of de Olympische Spelen.

  Uit ons eigen portfolio kunnen we een goede selectie maken van bedrijven die consequent hun huisstijl doorvoeren door goed op beelden en kleuren te letten. Stellingenproducent Nedcon, bijvoorbeeld, kiest er altijd voor om oranje en blauwe elementen in hun afbeeldingen te gebruiken. Axians laat hun paarsblauwe huisstijlkleur terugkomen in uitleganimaties en bij het materiaal van QING Groep overheersen de zakelijke grijswitte tinten met rode details.

Beeldidentiteit creëren

Nu denkt u vast dat het alleen voor grote merken is weggelegd om een eigen beeldidentiteit te creëren. Maar juist ook voor kleinere organisaties is dit mogelijk. Heeft u niet voldoende budget om een fotograaf in te huren? Ga dan op zoek naar (gratis) stockfoto’s of ga zelf aan de slag met uw smartphone.

Wilt u meer weten over hoe u een beeldidentiteit creëert voor uw organisatie? ContentXperience helpt u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten