Marketing Management

Downloadable Content is BIG business

leadership

Er gaat veel geld om in games, dat is bekend. Spellen met een cumulatieve omzet van meer dan een miljard dollar zijn echt geen uitzondering meer. Voor het eerst is er nu ook een beeld hoeveel omzet wordt gemaakt met zogenaamde downloadable content (DLC). EA hoopt op een omzet van een miljard dollar dit jaar, en dat is best veel.

Het aandeel in de omzet van de sportgames zoals Madden 15 is daarbij substantieel. Volgens analisten zal de omzet van de NFL game $350 miljoen dollar bedragen waarvan $50 miljoen aan DLC. De omzet aan DLC bij Madden groeide naar verluidt de afgelopen kwartalen met 350%.

Lees hier het complete artikel

Het bericht Downloadable Content is BIG business verscheen eerst op Content Marketing Management.

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten