Innovatie Management

Geografische beperkingen op internet? Daar bouw je een businessmodel mee

Sites als Netflix en Hulu proberen buitenlandse bezoekers buiten de deur te houden, maar vroeg of laat vinden slimme ontwikkelaars een manier om dit te omzeilen en daar een businessmodel omheen te bouwen. De Duitsers Simon Specka and Markus Hänel doen dat met hun dienst ZenMate, geholpen door een nieuwe investering van 3,2 miljoen dollar.

Specka en Hänel prijzen hun browserplugin aan als een ’privacy-oplossing’, maar wat de meeste gebruikers zal aantrekken is de mogelijkheid om op een simpele manier toegang te krijgen tot sites die bezoekers uit andere landen proberen te blokkeren. De Amerikaanse versie van Netflix bijvoorbeeld, met een catalogus die zo groot is dat de Nederlandse editie maar een slap aftreksel lijkt. Hulu en de BBC zijn andere bekende sites waarvan ZenMate zonder al te veel problemen het geografische hekwerk onklaar maakt.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Tags

Over de auteur

UBS Plus Redactie

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten