Innovatiemanagement

Geografische beperkingen op internet? Daar bouw je een businessmodel mee

leadership

Sites als Netflix en Hulu proberen buitenlandse bezoekers buiten de deur te houden, maar vroeg of laat vinden slimme ontwikkelaars een manier om dit te omzeilen en daar een businessmodel omheen te bouwen. De Duitsers Simon Specka and Markus Hänel doen dat met hun dienst ZenMate, geholpen door een nieuwe investering van 3,2 miljoen dollar.

Specka en Hänel prijzen hun browserplugin aan als een ’privacy-oplossing’, maar wat de meeste gebruikers zal aantrekken is de mogelijkheid om op een simpele manier toegang te krijgen tot sites die bezoekers uit andere landen proberen te blokkeren. De Amerikaanse versie van Netflix bijvoorbeeld, met een catalogus die zo groot is dat de Nederlandse editie maar een slap aftreksel lijkt. Hulu en de BBC zijn andere bekende sites waarvan ZenMate zonder al te veel problemen het geografische hekwerk onklaar maakt.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.