Innovatiemanagement

Technologie vraagt andere rol overheid, maar welke?

leadership

De wisselwerking tussen technologie en samenleving wordt intensiever. Dit stelt het adaptief vermogen van de overheid op de proef. Het is niet meer de markt of de overheid. Overheden, bedrijven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en burgers zullen veel vaker samen in netwerken aan de slag gaan, en afwisselend initiatief en verantwoordelijkheid nemen. Dit concludeert de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in zijn publicatie Verkenning technologische innovaties in de leefomgeving.

Technologische innovaties volgen elkaar steeds sneller op en ze zijn bovendien steeds meer met elkaar verweven. Technologie komt steeds dichter bij ons, zelfs in ons lichaam. Innovaties hebben grote invloed op onze manier van leven en op sociale en morele waarden zoals privacy en transparantie.

Technologie zal in de nabije toekomst ons leven ook steeds meer beïnvloeden, vaak voordat we er met elkaar goed over hebben nagedacht.

Drones, 3D printen, synthetische biologie, kunstmatige intelligentie: het zijn enkele voorbeelden van technologische innovaties die onze leefomgeving gaan veranderen.

LEES MEER / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten