Innovatie Management

Silicon Valley is keihard werken’

Ga alleen naar Silicon Valley als je bereid bent om keihard te werken en de ambitie hebt om de wereld te veranderen. Dat is de boodschap van Arne Maas en Peter Ester, die een boek schreven over de Amerikaanse broedplaats. Maas en Ester zijn beide docent (lector) bij het Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van de Hogeschool Rotterdam, waar ze onder meer studenten en jonge ondernemers adviseren om zich al dan niet in Silicon Valley te vestigen. Het tweetal verbleef er eerder dit jaar ruim een maand voor het boek ‘Start me up in Silicon Valley’, waarvoor ze onder meer 20 Nederlandse ondernemers interviewden die daar actief zijn.

Ondanks een aantal nadelen begrijpt Maas heel goed dat een ondernemer zich daar zou willen vestigen. Hij werd naar eigen zeggen gegrepen door de buzz in de regio ten zuiden van San Francisco. Maar wat is er dan zo geweldig en anders aan ondernemen in dit walhalla van innovatie? Het gebied is even groot als de Randstad, maar de Randstad heeft geen Google of Facebook voortgebracht, wil Maas maar zeggen.

LEES MEER   / BUSINESS INNOVATIE OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR BUSINESS INNOVATION

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten