Marketing Management

Zo doen persona’s ook voor content marketing hun werk

leadership

Binnen de conversie-optimalisatie, gebruikersonderzoek en ook leadgeneratie is het een bekend fenomeen: de persona’s. De definities die de doelgroep beschrijven. Demografische kenmerken, misschien zelfs een naam, omschrijving van het karakter en ook het onlinegedrag dat wordt vertoond, gevat in een profiel. Deze persona’s zijn echter ook van grote waarde in de content marketing.

Persona’s zorgen namelijk voor die belangrijke relevantie in uitingen. Zonder duidelijk profiel voor ogen wordt er content vervaardigd die aansluit bij dat wat je als content creator zelf het beste kent: namelijk de organisatie en het product. En dat terwijl iedereen het er toch over eens is dat content marketing draait om het aanbieden van content die relevant is voor het publiek. Denk aan content die in een specifiek stadium van de klantreis wordt gezocht.

Denk je aan persona’s, dan denk je aan demografie. Geslacht, leeftijd, beroep en locatie zijn vanzelfsprekend de omschrijvende kenmerken die je ook in content marketing voor ogen hebt. Het zijn echter kenmerken die men gemeenschappelijk heeft. Persona’s maken inzichtelijk waarin mensen op belangrijke punten van elkaar verschillen. Juist daarmee ontstaat relevantie in content. 

De praktijk wijst uit dat de content marketeer geregeld een doelgroep voor ogen heeft, maar die niet volledig in lijn is met de denkbeelden van andere marketeers, sales of zij die de content in de breedte van de organisatie produceren.

 / CONTENTMARKETINGOPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR CONTENTMARKETING

Wilt u de winstgevendheid van uw organisatie verhogen?

Bekijk dan –kosteloos- de online kennissessie. Tijdens de sessie worden er kennis en inzichten gedeeld op het gebied van waardecreatie, winstoptimalisatie, waarderingsmethoden en het kapitaliseren/ monetizen van de gerealiseerde financiële bedrijfswaarde. Vul uw e-mailadres in en ontvang de video.

Mogelijk ook interessant

In het verlengde van de inhoud van de artikelen op onze website, biedt Utrecht Business de mogelijkheid op het onderwerp/vakgebied een opleiding te volgen. Hiertoe worden verschillende varianten aangeboden.

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten