HR Management

HR-professional heeft weinig concrete ambities

De ambities van HR-professionals op langere termijn zijn weinig concreet. Het merendeel heeft nog geen precieze ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst. Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

Het is opvallend dat ruim 86 procent wel stelt een redelijk tot nauwkeurig beeld te hebben van hoe de ambities in te zetten voor de toekomst van de organisatie waar hij of zij werkzaam is. Uit de HR-scan blijk verder dat driekwart van de ondervraagden slechts gedeeltelijk regie heeft op de eigen agenda. Een groot deel van de tijd gaat op aan ad hoc-zaken of ‘het blussen van brandjes’. Slechts twintig procent zegt zelf te bepalen wat belangrijk is en waar hij of zij aandacht aan besteedt.
“Dat er ongemerkt veel tijd verloren gaat aan administratieve- of bijzaken, is niet nieuw”, stelt Mohamed Amri, Manager Productmanagement van AFAS Software. “Het is voor HR echter wel een belemmering om met echt belangrijke zaken bezig te zijn die van meerwaarde zijn voor de organisatie zoals talentmanagement en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.” Verandermanagement zou een rol kunnen spelen om dit te verbeteren.

LEES MEER HRM OPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR HUMAN RESOURCES MANAGEMENT

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten