Marketing Management

Onderzoek: Contentontwikkeling staat bij marketeers op 1

Of je doet het digitaal goed, of je doet je marketing slecht, stelt het recente onderzoek van Millward Brown ‘Getting Digital Right 2015’. Het marktonderzoekbureau ging op zoek naar de beste marketingstrategie in een steeds digitalere wereld. Zonder big data kun je het in marketing straks wel schudden. Daarvan zijn de 400 onderzochte marketeers van bedrijven, media en bureaus in de Verenigde Staten overtuigd. Zij zien big data als de grote uitdaging voor 2015, ver voor mobile en social media, video en Location Based Marketing.

Data gestuurde inzichten in het consumentengedrag beïnvloeden al 67 procent van alle marketingbeslissingen. Maar zijn het ook de juiste beslissingen? Daar zetten de marketeers toch steeds vaker een groot vraagteken bij. Nog maar 14 procent van de marketeers heeft vertrouwen in hun big data-organisatie, tegenover 39 procent vorig jaar.

Alleen maar nice-to-know of ook zakelijk belangrijk?
De eigen digitale strategieën zitten vol gebreken. Vooral bedrijven vinden dat ze tekort schieten: slechts 38 procent denkt digitaal op de goede weg te zijn. Bij de bureaus is dat 61 procent en bij de media 64 procent. De kritische opstelling van de bedrijven betekent volgens Millward Brown dat bureaus zich moeten realiseren dat bedrijven onderscheid hebben leren maken tussen nice-to-know KPI’s (Key Performance Indicators) en indicatoren waarmee je zakelijk echt verder komt. Daar hoort ook bij dat ze zich op die media concentreren die hun klanten echt interesseren en die daarom de verkoop versterken. Ze zijn op zoek naar een beter begrip van consumenten en hun dynamische mediagebruik.

LEES MEER / CONTENTMARKETINGOPLEIDINGEN / INSCHRIJVEN GRATIS WEBINAR /  DOWNLOAD GRATIS WHITE PAPER

Tags

Over de auteur

UBS Plus Redactie

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten