Opleidingskunde & HRD

Trends in e-learning en gamification in 2016!

Wie kijkt naar opleiden en ontwikkelen, ziet een dynamisch gebied dat de laatste jaren steeds meer in een stroomversnelling is geraakt. Met name waar het online leermethoden betreft. Die onmiskenbare trend zal de komende jaren de boventoon blijven voeren.

De onderliggende oorzaken hiervan zijn zowel gelegen in het tempo waarin organisaties zelf bezig zijn te veranderen en de rol die hun medewerkers daarin spelen als in technologische innovaties zelf. De voortgaande digitalisering raakt vrijwel elke markt in de kern.

Zo bezint vrijwel iedere organisatie, zowel privaat als publiek, zich op haar toekomst. Dat gebeurt steeds frequenter omdat de veranderingen zich sneller voltrekken. Daarom moeten niet alleen organisaties beweeglijker zijn, maar ook hun medewerkers. Deze context vraagt om een lerende omgeving. Trainen, opleiden en ontwikkelen worden idealiter een steeds vanzelfsprekender onderdeel van het dagelijks werk. Tevens zorgt de digitalisering voor een snelle verandering van het aanbod van geavanceerde online leersystemen en methoden. Dit komt daardoor steeds beter tegemoet aan de groeiende behoefte aan leren en ontwikkelen. 

Al met al is het een meer dan uitdagende tijd voor hr-professionals die leren en ontwikkelen hoog op de agenda hebben staan. RaymakersvdBruggen is binnen het hr-vakgebied al ruim 20 jaar de specialist op het gebied van sourcing en talentontwikkeling. Omdat we onze expertise graag delen bieden we u deze leidraad aan. Daarin zetten we de belangrijkste trends in e-learning voor de komende jaren op een rij, geven aansprekende voorbeelden aangevuld met een aantal tips en vuistregels. Alles om u als hr-professional te voeden in het ontwikkelen van uw eigen vakmanschap op het gebied van Learning & Development. Een investering die wij hoog in het vaandel hebben.

[alert type=”info” title=”Leestip: Drie waardevolle tips bij het inzetten van e-learning”] Lees het artikel.

Auteur: Lianne Sol – RaymakervdBruggen. Lianne heeft zich vanuit haar passie voor ontwikkeling van mens en organisatie gespecialiseerd op het gebied van Talent en Leiderschapsontwikkeling. Binnen RvdB heeft zij bijvoorbeeld het HR Development Program opgezet. Daarbij coacht en begeleidt zij HR Professionals in hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast heeft Lianne diverse organisaties geadviseerd op het scheidingsvlak van verandering en het stimuleren van persoonlijke- en leiderschapsgroei. Haar sterk projectmatige aanpak komt hierbij goed van pas. Klik hier voor meer informatie over RaymakersvdBruggen.

Tags

Over de auteur

Michiel Noij

De redactie wordt verzorgd door Michiel Noij en Nomair van Wijk.

Heeft u inhoudelijke vragen en/of zoekt u ondersteuning bij een organisatievraagstuk?
Neem dan gerust contact met ons op. Een team van adviseurs staat u voor u klaar. U kunt contact opnemen met Michiel Noij en/of Nomair van Wijk via 030-2270497 (optie 6) en/of contact [at] ubsbusiness.nl

Laat een reactie achter

Klik hier om een reactie achter te laten